"MORAMO VIŠE DA CENIMO NOVAKA" Teniska legenda zasula Đokovića pohvalama

12:16 | 29-02-2024

Tenis 0

Samo reči hvale o Srbinu...

Novak Đoković
EPA/LARRY W. SMITH

Legendarna teniserka Kris Evert pridružila se nizu oduševljenih asova koji hvale Novaka Đokovića, ističući da u svojoj dugoj karijeri nije videla ništa slično onome što Đoković pruža na terenu.

Sa čak 24 osvojene Grend slem titule, Novak Đoković se ističe kao neosporni šampion, a mnogi bivši i sadašnji teniski velikani dele svoje divljenje prema srpskom asu.

Kris Evert, koja je posmatrala i proučavala šampione tokom proteklih 50 godina, nije štedela reči hvale.

NOVAK PONOVO POKAZAO VELIČINU Na zabrane Amerikanaca odgovorio šmekerskim potezom o kome pričaju svi (FOTO)

novak EPA-EFE/JUSTIN LANE
 

"Tokom proteklih 50 godina videla sam i proučavala svakog šampiona u tenisu. Nisam videla nikog kao što je Novak Đoković. Kombinacija mentalne, fizičke i emotivne snage koje ulaže u svaki udarac, to je neponovljivo. Zaista je vreme da cenimo ovog čoveka," izjavila je Kris Evert.

Novak Đoković trenutno boravi u Los Anđelesu, gde je noćas oduševio studente na Univerzitetu UCLA. Pored treniranja pred njima, srpski as se srdačno fotografisao sa studentima.

U martu se očekuje njegov povratak na Masters u Indijan Velsu, gde nije učestvovao pet godina.

"Sada smo u 2024. godini, poslednji put sam igrao na Indijan Velsu 2019. Prošlo je pet godina, predugo da se ne bude deo teniskog raja, jednog od bez sumnje najboljih turnira na svetu. Ovo je verovatno omiljeni turnir mnogim igračima, uključujući i mene. Ne mogu da dočekam da dođem i igram ponovo pred nekim od najboljih navijača koje imamo. Prva titula na Indijan Velsu koju sam osvojio 2008. godine je bila jedna od najboljih titula u mojoj karijeri u tom trenutku. Imao sam sreće da osvojim turnir još četiri puta, da igram neke neverovatne mečeve u finalu, protiv Federera, Nadala, mnogih sjajnih tenisera. Radujem se povratku".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading