BILO, NE PONOVILO SE Novak Đoković je ovaj trenutak čekao pet godina

07:00 | 01-03-2024

Tenis 0

Srbin će napokon zaigrati na prvom mastersu u sezoni

Novak
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Čekanju je došao kraj, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zaigraće na mastersu u Indijan Velsu prvi put još od 2019. godine.

Koronavirus glavni je razlog zašto svetski broj jedan nije nastupao na petom grend slemu. Poslednji nastup imao je pre pet godina kada ga je u trećem kolu savladao Nemac Filip Kolšrajber sa 6:4, 6:4.

Novak je bio slobodan na startu turnira, da bi onda pobedio Bjorna Fratanđela, ali treća runda bila je nepremostiva prepreka pošto ga je sačekao sjajni Nemac.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ni godinu dana pre, Đoković se nije proslavio u Indijan Velsu, već u drugom kolu eliminisao ga je Taro Danijel u tri seta. Ipak, tada je srpski teniser bio u procesu oporavka od povrede lakta, pa je dobrim delom i to uticalo na neočekivan ishod.

Ali, daleko od toga da Novaka ne vežu lepe uspomene za prvi masters u sezoni. Čak pet titula je Đoković osvojio u Indijan Velsu, prvu još 2008. godine. Taj uspeh je ponovio 2011, da bi onda tri puta u nizu dolazio do pehara (2014, 2015. i 2016).

Nema sumnje da je Novak sada silno motivisan i da će učiniti sve kako bi se domogao 41. masters trofeja, te tako sprao gorčinu koju nosi u sebi sa poslednja dva nastupa u Indijan Velsu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading