ĐOKOVIĆ OSTVARIO VELIKU POBEDU Novak se za OVO godinama borio, sada je konačno uspeo

18:15 | 03-03-2024

Tenis 0

Srbin ostvario trijumf van terena

epa
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je sa Vasekom Pospišilom 2020. godine osnovao Asocijaciju teniskih profesionalaca, koja se sada izborila da svi teniseri 24 sata imaju besplatnu medicinsku pomoć. PTPA je poručio da će "MedNet" program biti dostupan odmah, da će povezati igrače sa globalnom mrežom stručnjaka, koji mogu da im pomognu.

Za razliku od većine drugih sportista, teniseri moraju sami da brinu o svom zdravstvenom stanju i sve sami da finansiraju, osim kada su na turnirima gde imaju pomoć lekara. Posebno je teško igračima koji su slabije plasirani na ATP listi i ne zarađuju toliko da uvek mogu da priušte najbolje doktore. 

PTPA je čak 18 meseci razgovarao sa igračima i tako postao svestan sa kojim se sve problemima suočavaju. "MedNet" će biti dostupan svim teniserima, a telefonska linija će raditi 24 sata sedam dana, tokom cele godine. Teniseri će moći da prijave zdravstvene probleme, da zatraže mišljenje, kao i da dobiju savete od lekara. Sve će nadzirati medicinski direktor Saveza Robi Sika, koji će za određene povrede uputiti igrače doktoru kako bi što pre dobili odgovarajući tretman i što pre se oporavili. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading