NOVAKA POGLEDALA SREĆA NA ŽREBU Đoković saznao rivale u Indijan Velsu

01:03 | 05-03-2024

Tenis 0

Naš teniser koga će morati da preskoči na putu do titule u Indijan Velsu.

Novak
AP Photo/Andy Wong

Dočekao je konačno Novak Đoković da se vrati u Indijan Vels. Održan je noćas žreb za turnir i može se reći da je Srbina pogledala sreća pri izvlačenju kuglica.

Novak je slobodan u prvoj rundi Indijan Velsa dok će mu u drugom kolu rival biti pobednik duela između Aleksandra Vukića i kvalifikanta.

Treća runda bi najboljem teniseru u istoriji trebala da donese Argentinca Tomasa Ečeverija, dok je u četvrtom na programu okršaj sa Igom Umberom ili Tomijem Polom.

Đoković bi dalje u četvrtfinalu turnira mogao da se sastane sa osmim teniserom sveta, Poljakom Hurbertom Hurkačem.

Ako sve prođe prema planu, u polufinalu bi koplja mogao da ukrsti sa Danilom Medvedevim ili Holgerom Runeom.

 

 

U drugoj polovini žreba su Karlos Alkaras, Janik Siner, Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov.

Đoković je petostruki šampion u Kaliforniji, ali poslednji put slavio je još davne 2016. godine, dok se poslednji put na turniru takmičio 2019. godine.

Što se tiče ostalih zanimljivosti sa žreba, vredi izdvojiti da će Rafael Nadal na startu turnira igrati sa Milošem Raonićem. Biće to duel dvojice igrača koji su daleko od vrhunca forme kada su vodili borbe i u samim završnicama turnira.

Ukoliko slavi protiv Kanađanina crnogorskog porekla, Nadala čeka jako težak zadatak u vidu okršaja sa Holgerom Runeom. Eventualni duel sa Đokovićem je moguć tek u polufinalu...

Drugi nosilac Karlos Alkaras će biti slobodan u prvom kolu. U drugom će ići na pobednika duela između Italijana Matea Arnaldija i sve boljeg Francuza Luka van Eša.

 

 

Naš Miomir Kecmanović će se u prvom kolu sastati sa nezgodnim Italijanom Lorencom Sonegom, dok bi ga u narednoj rundi sačekao bolji iz okršaja Gaela Monfisa i Australijanca Maksa Persela.

Treći srpski predstavnika na prvom mastersu u sezoni, Dušan Lajović u prvoj rundi će snage odmeriti sa 46. teniserom planete - Fincem Emilom Rusovorijem.

Ukoliko izbaci rivala, imaće težak posao u narednom kolu u vidu 18. nosioca Frensisa Tijafoa koji je slobodan u prvom kolu.

Turnir u Indijan Velsu počinje već u sredu 6. marta, a finale je na programu u nedelju, 17. marta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading