ALKARAZOVE REČI ODJEKNULE BELIM SPORTOM Nikad to nisam Đokovića pitao, zato što znam da mi neće reći

15:22 | 06-03-2024

Tenis 0

Španski teniser Karlos Alkaraz, pohvalio je Novaka Đokovića u razgovoru za nemački "Bild"

Novak Đoković
EPA

Karlos Alkaraz se vratio na teren posle povrede koju je zadobio na turniru u Rio de Žaneiru, posle egzibicije sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu, a sada je spreman za početak mastersa u Indijan Velsu. 

U prvom kolu će Španac biti siguran, a na Novaka tek može da "naleti" u finalu, a uoči starta turnira u kalifornijskoj pustinji, govorio je o Novaku Đokoviću. 

DŽAKOVI PARA Evo koliko su Nadal i Alkaraz zaradili od egzibicije, da se zavrti u glavi

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je u razgovoru za nemački "Bild" rekao: 

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo pobeđival protiv njega. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo protiv njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih - rekao je Alkaraz, te se osvrnuo na moguću veliku trojku sa njim, Runeom i Sinerom:

- Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići. 

Novinara je zanimalo da li je Alkaraza nekad pitao Novaka kako uspeva sve ovo da postiže sa 36 godina: 

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno - 24 sata dnevno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading