SADA JE SVE JASNO Medvedev: Poštovaću pravila!

15:25 | 07-03-2024

Tenis 0

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je danas da je spreman da na Olimpijskim igrama u Parizu igra pod neutralnom zastavom, prenosi američka mreža I-Es-Pi-En (ESPN)

Danil Medvedev
EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Međunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila je juče igračima iz Rusije i Belorusije učešće na OI u Parizu u neutralnom statusu.

Medvedev je istakao da se raduje nastupu na OI u Parizu, pošto je pre tri godine na Igrama u Tokiju stigao do četvrtfinala.

"Ako budem mogao, biću u Parizu. Igraću i u singlu i u dublu. Imam neverovatno iskustvo sa Igara u Tokiju. To je verovatno najbolja uspomena karijere. To me iznenadilo, jer su za tenisere grend slem turniri mnogo važniji. Što se tiče igranja pod neutralnom zastavom, poštovaću pravila. Ako je potrebno da igram pod neutralnom zastavom, igraću. Pokušaću da pobedim, to je sigurno", rekao je Medvedev na konferenciji za medije u Indijan Velsu.

ITF je juče saopštio da će se selekcija za OI u Parizu odvijati prema rejtingu, koji će biti objavljen u junu po završetku Rolan Garosa. 

Svaka zemlja može da ima najviše četiri igrača u singlu. Teniseri iz Rusije i Belorusije moraju da budu odabrani pod opštim uslovima i da ispunjavaju "uslove neutralnosti".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading