PRVI SET ZA ZABORAV, PA UBACIO U PETU BRZINU Alkaraz posle preokreta do plasmana u treće kolo Indijan Velsa

08:40 | 09-03-2024

Tenis 0

Španac igrao skoro savršen tenis u drugom i trećem setu

Karlos Alkaraz
EPA-EFE/LUKAS COCH

Španski teniser Karlos Alkaraz morao je i te kako da se pomuči i preokrene rezultat protiv Matea Arnaldija kako bi prošao u 3. kolo mastersa u Indijan Velsu!

Naime, Alkaraz je izgubio prvi set rezultatom 7:6, da bi u nastavku ponizio rivala i vezao čak devet gemova za konačnih 6:0, 6:1.

NAVIJAČIMA U SRBIJI SE NEĆE DOPASTI TERMIN Evo kada Đoković igra prvi meč u Indijan Velsu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Italijan se nije uplašio što je na suprotnoj strani drugi igrač sveta. Tukao je jako, pogotovo forhende. Ipak, Alkaraz je bio taj koji je osvojio prvi brejk, i to tek što se izvukao da sam ne izgubi servis.

Međutim, već u sledećem gemu Arnaldi se vratio u život i izjednačio je na 4:4 pre nego što je viđen neverovatan 12. gem. Italijan je imao brejk/set loptu koji je Alkaraz nekako sačuvao, ali je ipak u taj-brejku izgubio set.

To kao da je naljutilo Španca koji je iskoristio činjenicu da Italijan ne može toliko dugoda drži nivo. Malo je reći da je Karlitos bio nemilosrdan u drugom setu, igrao je skoro savršeno, dok je rival sve više grešio i epilog svega je osvojen set sa nulom.

Tamo gde je stao u drugom, Španac je nastavio i u trećem. Uzeo je prva tri gema, dozvolio rivalu da se makar upiše na semafor, pa onda bezao još tri i zakazao duel sa Feliksom Ože-Alijasimom u 3. kolu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading