NOVINAR ŠOKIRAO NOVAKA PITANJEM Đoković nije znao šta da mu kaže, a onda počeo...

15:48 | 10-03-2024

Tenis 0

Ovo nije situacija u kojoj se najbolji teniser svih vremena nalazi svaki dan.

novak
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Nakon uspešnog prolaska u treće kolo Indijan Velsa, Novak Đoković je na konferenciji za medije podelio svoje razmišljanje o ključnim lekcijama koje je naučio iz sveta sporta. Pobedivši Aleksandra Vukića posle tri seta, Đoković se sprema za naredni meč protiv Luke Nardija.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je usmereno ka tome da izdvoji jednu ili dve ključne lekcije koje je sport utisnuo u njegov život.

"Veoma dobro pitanje. Potrebno mi je malo vremena da se pripremim kako bih dao pravi odgovor. Ovako iz glave mogu da kažem da sam postao otporniji, za sve u životu. Takmičenje na najvišem nivou poslednjih 20 godina dozvolilo mi je da uđem u delove sebe i sa mentalnog, fizičkog, emotivnog aspekta, za koje nisam znao da postoje. Morao sam da 'kopam duboko' mnogo puta da bih prošao kroz određene izazove i ispiisao istoriju", rekao je Novak.

Novak Đoković EPA/LARRY W. SMITH
 

TAKO JE, NOLE SRBINE Đoković pobedio na startu turnira, pa ĆIRILICOM ukrasio kameru (VIDEO)

"U isto vreme me je sport naučio da ako radiš stvari na pravi način, ukoliko si posvećen svakodnevnim stvarima i konstantno unapređuješ sebe i tražiš način da unaprediš i svoje veštine i sebe kao osobu i sportistu, onda ćeš moći da ideš još dalje. Ništa nije nemoguće. Potrebno je da prvo veruješ u to, pa da vizuelizuješ i onda kada to znaš, napravi i kratak i dugoročni plan da bi uradio sve da bi došao do svog sna."

Đoković je, kao odgovor, podsetio na priču koju je više puta delio.

"Ja sam svoj dečački san ostvario 2011. godine i onda sam morao da nađem nove snove, ciljeve, da vidim neke nove horizonte. Takođe, sport me je naučio da prihvatam male poraze sa više optimizma, da se tako izrazim. Da šta god se desi, ako izgubiš meč, brzo će doći sledeći. Ovaj sport je pun izazova, ima najdužu sezonu od svih sportova, ali je u isto vreme prelep. Uvek ti daje novu šansu, novu nedelju da zasijaš, osvojiš trofej i da opet pronađeš sebe", zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading