OVO BI ZAUVEK PROMENILO TENIS Arapi nude miljardu dolara i pokreću revoluciju?

21:03 | 12-03-2024

Tenis 0

Neverovatan predlog iz Saudijske Arabije

Novak Đoković
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Saudijska Arabija ponudila je čelnicima ATP i WTA milijardu dolara da se muški i ženski tenis ujedine, otkriva britanski "Telegraf".

Njihovi izvori kažu da je nakon razgovora o Premijum Turu u Indijan Velsu u subotu, predsednik ATP-a Andrea Gaudenzi zamolio predstavnike masters turnira da ostanu nakon što predstavnici četiri grend slema napuste prostoriju.

Zatim ih je upoznao sa ponudom Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije.

Ugovor je očigledno vremenski osetljiv, sa periodom isteka od 90 dana ako se ne prihvati, kako su im Saudijci jasno stavili do znanja.

Najveća prednost za PIF bi bio Masters 1.000 turnir u prvoj nedelji sezone, što je bilo ono što su Saudijci sve vreme želeli, a za šta se Gaudenzi zalagao više od godinu dana.

Međutim, ovoj ideji se oštro suprotstavio direktor Australijan opena i predsednik TS Australije Kreg Tajli, koji je odavno uspostavio Junajted kup u istom terminu kalendara.


Problem između Tajlija i predsednika ATP-a je što Gaudenzi nije došao na Australijan open ove godine u januaru, već je otišao da se dogovori sa Saudijcima u tom trenutku.

To sada dovodi do raskola u tenisu i ponuda PIF ne važi za grend slemove.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading