OTKRIVENA VELIKA NOLETOVA TAJNA On je Đokovića učinio najboljim na svetu, zbog njega je Novak promenio sve

07:55 | 14-03-2024

Tenis 0

Jedan čovek imao je veliku ulogu u razvoju Novaka Đokovića...

Novak
AP Photo/Mark J. Terrill

On je pomogao Novaku da danas bude ono što jeste. Igor Četojević je doktor koji je okrenuo karijeru Đokovića prenosi "Sportal".

- Nole je veoma inteligentan momak. On veoma brzo uči, upija svaku reč i svaka naša sesija se uspešno završavala, bilo uživo, bilo telefonom. Đoković je shvatio da sport nije sve u životu, a to je bilo jako teško objasniti nekome ko je celog života posvećen tenisu. On sada vodi običan život, naravno uz određene granice, i ima rutine koji više odgovaraju mladom čoveku kakav je on - rekao je Četojević za "Marku".

Nastavio je u istom ritmu.

- Njegov napredak je bio ogroman. Bio je veoma nervozan pre i emocije mu nisu dozvoljavale da razmišlja kako treba. To smo sve ispravili meditacijom i sada je potpuno mentalno stabilan. Sportisti treba da shvate da nije sve u fizičkim granicama, već da se mečevi dobijaju u glavi.

POJAVILA SE NOVA LISTA Đoković ozbiljno pao nakon Indijan Velsa, sada je tek na trećem mestu

Otkrio je i čemu je sve naučio Novaka.

- Supruga mi je rekla da bi trebalo da pomognem Noletu jer ima problema sa alergijom. Počeo sam da učim Noleta jednostavnim stvarima, kao što je izbegavanje da istovremeno jede i priča telefonom. Tako ignorišete hranu, koja je ključna za životni proces uopšte. Novak je na terapiju počeo da reaguje veoma dobro, dobio je apetit, prestale su stomačne tegobe i povraćanje posle obroka.

On je naglasio da se želja da pomogne Đokoviću rodila kada je video koliko je srpski as “opčinjen vimbldonskim peharom”.

Prosto me je dirnula ta Novakova ogromna želja za uspehom,. Kad je bio mali popeo bi se na stolicu i govorio ‘Ja sam Novak Đoković, šampion Vimbldona’. Već tada je uspevao da vizuelizuje ono što želi da postane.


Vimbldon je bio naš cilj. Ostvarili smo ga i moj posao je time bio završen.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading