"MONIKA SELEŠ MI JE BILA IDOL" Novak Đoković otkrio koliko je pratio način života bivše teniserke

11:31 | 14-03-2024

Tenis 0

Otkrio je sve Novak.

Monika Seleš
EPA/DMITRY ASTAKHOV

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pružio je dublji uvid u svoju karijeru u intervjuu za "WndrCo" Džefrija Kacenberga, ističući važnost različitih aspekata života jednog profesionalnog sportiste.

Posebno je naglasio uticaj koji su na njega imale legendarne Jelena Genčić i Monika Seleš, s kojima je imao poseban odnos tokom svojih početaka.

Đoković je istakao da mu je Jelena Genčić, od najranijih dana, pokazala važnost balansa između sportskog života i ostalih aspekata života.

SVE SE OKRENULO Novak je rekao da ga nikad nije gledao, a sada...

„Postalo je izazovnije za profesionalnog tenisera u meni da prati ceo raspored obaveza. Još uvek mogu da igram i još uvek osećam želju da igram na najvećim turnirima u našem sportu, sve dok imam taj balans sa porodicom. Sve je u postavljanju prioriteta i od najmlađih dana sam imao sreću da budem okružen sjajnim ljudima, ekspertima u sportu, tenisu ali i u psihologiji, da mi pomognu kako da jako mlad se razvijem u pravom smeru“, rekao je Đoković i dodao:

„Jedna od tih osoba je Jelena Genčić, ona je preminula pre 10 godina. Volim da kažem da mi je ona teniska majka. Ona me je naučila da je bitno uvek imati cilj u životu. Cilj donosi jasnoću, a jasnoća sa sobom vuče disciplinu i pravo ponašanje. Ona me je naučila holističkom pristupu životu, ne samo sportu“.

Genčićeva je bila poznata po radu s Monikom Seleš, koja je bila uzor Đokoviću u svakom pogledu.

„Kada sam bio sedmogodošnji dečak, ona bi pitala moje roditelje da li mogu da provodim vreme kod nje u kući, trenirajući sa njom, ona je radila i sa Monikom Seleš a svi znate ko je ona, ona je bila moj idol kada sam bio dečak. Stalno sam slušao o Moniki, Monika je jela to i to, Monika je spavala toliko i toliko, Monika je pročitala tu i tu knjigu. Radio sam isto, gledao sam video snimke, slušao klasičnu muziku i čitao poeziju, sve u isto vreme, posle škole ili posle treninga. To sam radio sa svojom teniskom majkom, tada nisam to razumeo, zašto to radim, ali sam je pratio, uživao sam provodeći vreme sa njom“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading