ALKARAZ NEMA DILEMU Nigde nema Đokovića, Siner mu je na vrhu

15:16 | 15-03-2024

Tenis 0

Španac veruje da je Italijan najbolji na svetu.

Alkaraz
AP Photo/Mark J. Terrill

Nema dileme da će polufinale Indijan Velsa između Karlosa Alkaraza i Janika Sinera biti zaista spektakularno. Radi se o dvojici i ponajboljih mladih tenisera koji imaju ništa osim poštovanja jedan prema drugom.

Dokazao je to i Alkaraz koji je istakao da je za njega Siner najbolji teniser ove godine. Nigde nije pomenuo Đokovića, ali se mora odati priznanje Italijanu koji je nanizao 16 pobeda od početka 2024.

- Siner je trenutno najbolji teniser na svetu, biće to veliki izazov – ističe Alkaras koji je tri puta slavio u sedam mečeva sa narednim suparnikom.- Iskreno, ni sam ne znam kako da priđem ovoj partiji. Video sam izjavu Tomija Pola da "Siner igra potpuno nag" i mnogo mi se dopala.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo je da je Alkaraz izgubio prethodna dva meča od Sinera.

- Janik zaista igra fenomenalno, bez poraza je u 2024. Mnogo uživam kada gledam kako igra. Biće to veliki izazov za mene. Dve poslednje partije sam izgubio od njega, tako da moram malo da se prilagodim. U svakom slučaju to će biti moja najteža partija do sada u sezoni.

alkaray Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
 

 

Prokomentarisao je Alkaraz i činjenicu da je duel sa Zverevom morao da bude prekinut zbog najezde pčela.

- Sigurno najčudniji meč koji sam odigrao. Dobio sam treći gem i hteo da serviram kada sam video pčele. Prvo sam pomislio da ih je samo nekoliko a onda sam pogledao ka nebu i video stotine, neke od njih na mojoj kosi. Jedna me je ujela. Bilo je ludo, počeo sam da trčim u svim pravcima kako bih se spasao.

Čak i kada su se Nemac i Španac vratili na teren - problem nije bio u potpunosti rešen.

- Bilo je još pčela po uglovima i ometale su nas. Pokušali smo da se zagrejemo, ali video sam ih i nisam mogao da se koncentrišem. Više sam pazio da budem daleko od njih nego kako udaram - zaključio je Alkaraz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading