NOVAKOV UDARAC U STOMAK FEDERERU I NADALU Slavni teniser rekao o Đokoviću ono što mnogi ne smeju

16:23 | 16-03-2024

Tenis 0

Brojke ne lažu, a one su apsolutno na strani našeg asa

Đoković, Nadal, Federer
EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković nije započeo godinu na željeni način, ali to ne umanjuje činjenicu da je najbolji teniser svih vremena. 

Prema rečima nekadašnjeg američkog tenisera Džima Kurijera, GOAT debata je završena, osim ako Rafael Nadal ne napravi neko čudo. 

- Statistički, gotovo je! Osim ako Nadal ne pronađe nešto čime bi mogao da se vrati. Mnogo toga je na strani Đokovića. Prvo, bolji je u međusobnom skoru od obojice. Od Federera 27:23, od Nadala 30:29. Ono što je takođe važno su nedelje na prvom mestu. I tu ima ogromno vođstvo. Idemo dalje, biti "broj 1" na kraju sezone. Novak je to uspeo osam puta, Federer i Nadal po pet. Od njih je bolji Sampras koji je to uradio šest puta - rekao je Kurijer i dodao:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Za mene brojke ne lažu. Novak Đoković je najveći i zaslužuje sva priznanja koja dobija. Plus, igrao je u istoj eri sa svojim najvećim rivalima, tako da imamo direktan rekord.

nole EPA-EFE/RAY ACEVEDO
 

 

Amerikanac ističe da je sve to što je Novak uradio veliki udarac za Federera i Nadala.

- Ljudi će reći da ja navijam za Đokovića, da volim da ga gledam, da ostavlja utisak na mene. Shvatam. Volimo strast u našem sportu, ali ovo je diskusija zasnovana na činjenicama o dostignućima, a ne o stilu. Zato je sve izrečeno za Đokovića direktan udarac u stomak njegovim oponentima - objasnio je Džim Kurijer.

Podsećamo, Đoković je otkazao nastup na mastersu u Majamiju, a prvi naredni turnir na kojem će najverovatnije nastupiti je Monter Karlo koji je na programu od 7. do 14. aprila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading