O NOVAKU NI REČ Nadal uporedio rivalstvo Rafe i Federera sa Ronaldom i Mesijem

06:00 | 17-03-2024

Tenis 0

Koje je rivalstvo najveće u istoriji tenisa?

Đoković, Federer i Nadal
EPA-EFE/ANDY RAIN

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafaela Nadala, uporedio je rivalstvo svog nećaka sa Rodžerom Federerom sa onim koje imaju Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo u fudbalu.

- Rivalstvo između Nadala i Federera je uporedivo sa Mesijem i Ronaldom u smislu kako su izdržali tokom vremena, ali ima dve razlike. Između Mesija i Kristijana postoji veća razlika nego između Nadala i Federera, a druga razlika je u tome što Rafael može sve što Federer može, dok Ronaldo ne može sve što Mesi radi - rekao je Toni Nadal u razgovoru za radio „Super Deportivo“.

Posebno je hvalio Federera, a o Novaku Đokoviću nije rekao ni reč.

- Federer je za mene neverovatan igrač. Šta je uradio i postigao. Ono što sam ga video da radi na teniskom terenu, nisam video da neko radi. Mogli bismo reći da je Federer bio Mesi. Rafael ima drugačiji, ali veoma veliki talenat. Tačno je da moj nećak nema tehničku raznovrsnost ili eleganciju koju može imati Federer, ali Rafael radi istu stvar kao Federer, iako Kristijano ne može da uradi istu stvar kao Mesi. Kristijano je odličan, ali nema sposobnost da izvede dribling koji je Mesi radio. U slučaju mog nećaka, na drugačiji način, on je sposoban da izvodi udarce kao i Federer.

Dotakao se i fizičkih problema, koji su mučili Nadala tokom cele karijere.

- Video sam dečaka (Nadala) koji je imao fizičke probleme od rođenja i sa kojim je morao da se bori od malena. Naučio me je da, iako možda imate mnogo problema, možete nastaviti da pokušavate da postignete ciljeve koje ste sebi postavili. Naučio me je da, uprkos mnogim uspesima, uvek drži noge na zemlji. Rafael je imao problem sa jednim stopalom od rođenja, lošu formaciju u kosti u stopalima. To je urođeni problem koji mu je naneo mnogo bola. Bilo je igara koje su bile duge i bol je bio neprestan. To je izazvalo mnogo problema sa njegovim stopalima, morali su da mu zamene uloške što je promenilo način na koji je podupirao stopala. Sećam se da nam je lekar i specijalista kojeg smo posetili 2005. godine rekao da je njegova karijera završena, jer su se ostali pacijenti koji su imali ovaj problem bavili samo vrlo lakim sportom. Prošlo je 20 godina, a moj nećak još uvek pokušava - zaključio je Toni Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading