TEKST O ĐOKOVIĆU IZAZVAO LAVINU KOMENTARA "Kao stari MUNGOS, kao PIJANICA u kafani" - autor uporedio Novaka sa jednim bokserom

17:29 | 18-03-2024

Tenis 0

Ovo zapažanje je izazvalo lavinu komentara.

nole
EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Kako vreme prolazi, sve više je "nevernih Toma" koji sumnjaju da Novak Đoković može da se vrati na elitnu scenu svetskog tenisa i da bude ozbiljna konkurencija mlađoj generaciji. 

ON JE IZ ZEMLJE KOŠARKE Novak dao trojku, pa se ovako obratio Lebronu Džejmsu (VIDEO)

Posebno je pažnju privukao jedan tekst britanskog "Gardijana", koji je naslovljen: "Može li Đoković još uvek da nađe ratničku energiju i da se bori sa novom generacijom u tenisu?". 

- Jedan od najvećih boksera Arči Mur imao je 47 godina i bio je šampion sveta kada je bolje od svih ostalih objasnio zašto mnogi besmrtni sportisti odbijaju da odu mirno u noć: "Ja sam kao stari mungos koji pokušava da nadmudri mlađe. Kao pijanica u kafani koja želi još jedno piće pred povratak. Želim još jedan nokaut za kraj. I onda još jedan. Neki kažu da je najbolje kada se povučeš bez poraza, ali pravi šampion treba da završi na onaj način na koji je ušao" - navodi se na spomenutom portalu.

Nastavlja se na sledeći način:

- Setio sam se njegovih reči dok sam gledao šokantan poraz Đokovića od 123. igrača sveta Luke Nardija. Onda sam gledao duel Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, pa Španca kako osvaja titulu protiv Danila Medvedeva. Tada sam se zapitao koliko dugo još Novak može da priziva tu ratničku energiju i da osvaja više grend slemova svake godine. Nije to bio samo verovatno najgori poraz u njegovoj karijeri na velikom turniru, već treći u 11 mečeva u 2024. godini. Imao je samo dva vinera i dve neiznuđene greške u tom trećem setu, Luka je imao 16 vinera i četiri greške.

Autor je primetio još nešto:

- Ima tu i još nešto. Obično kada razmene duže traju tada je Đoković pravi čovek od čelika. Protiv Nardija je bilo suprotno, dobio je samo 13 od 37 razmena koje su trajale duže od devet udaraca. Protiv Sinera je u Melburnu imao 54 neiznuđene greške u četiri seta. I sam je priznao posle oba poraza da je njegov nivo igre bio veoma loš. Možda je, bar za sada, prerano pričati o predaji baklje sledećoj generaciji, ali je ovo verovatno prvi put da su teniski bogovi okolo i da se igraju sa kerozinom i upaljačem.

Đoković je na Indijan Velsu priznao da se kraj karijere bliži:

- Neki će sigurno spomenuti i da je Novak osvojio tri grend slema prošle godine i Završni masters, kao i da je 2018. godine izgubio od Tara Danijela u Indijan Velsu i onda se vratio i osvojio slemove i da mu je verovatno to trenutno fokus. Da, sve to je istina, ali Novak u maju puni 37 godina i čak ni on ne može da beži od krštenice zauvek. Vidi se to i po prognozama kladionice gde je Alkaraz favorit na Rolan Garosu, slične kvote su i za Vimbldon. Siner i Karlos poštuju Srbina, ali ga se više ne plaše. Šta god da se dogodi u narednom periodu, ali taj stari mungos će želeti još grend slem trofeja. Zato će Roland Garos i Vimbldon ove sezone biti zanimljiviji nego inače - zaključuje se u tekstu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading