NIKAD OZBILJNIJE REČI LEGENDE Ovo je kraj jedne teniske ere, videćemo šta Đoković može

09:42 | 22-03-2024

Tenis 0

Bivši teniser Felisijano Lopez osvrnuo se na dešavanja u "belom sportu"

novak
EPA-EFE/JOEL CARRETT

- Jedna era je završena, Karlos Alkaras i Janik Siner će dominirati tenisom. To je evidentno. Rodžer Federer je već otišao, videćemo koliko će još moći Novak Đoković, a još manje znamo šta će biti sa Rafaelom Nadalom. Jasno je da svet tenisa prolazi kroz brutalnu promenu - rekao je Lopez.

Nastavio je u istom ritmu.

- To što je Đoković loše počeo sezonu, ne mora ništa da znači – dodaje Lopes.- I ranije se dešavalo da odigra loše neki turnir i ljudi se alarmiraju. Zato što gotovo nikada ne gubi. Izgubio je od Sinera u Melburnu, potom u Indijan Velsu… Ali sada ima drugačiji način priprema, drugačije pravi kalendar. Do sada je to funkcionisalo, najbolje da sačekamo i vidimo šta će se desiti.

ŠTA SE DEŠAVA SA NOVAKOM? Šok tvrdnje: Najbliži su zabrinuti za Đokovića, nikada nije bilo ovako

Španac ne krije koliko se divi onome što su postigli Nole, Rafa i Rodžer:

- Njihove godine su bile nešto nerealno. Trojica brojeva 1, trojica najboljih tenisera u istoriji koji su se nadmetali jedan protiv drugoga poslednjih čak 15 godina. Meni to deluje potpuno nestvarno. I nikada se neće ponoviti. Što pre to prihvatimo, bolje je. I što pre prestanu poređenja, takođe je bolje.

Lopez ističe da se velikoj trojci treba diviti ali da mlade ne treba porediti sa njima:

- Moramo da uživamo u ovome što imamo, bez poređenja sa onim što smo imali. Da uživamo u igrama Alkaraza i Sinera koji mi se čine vanserijskim teniserima. Mislim da imamo mnogo sreće sa njima dvojicom sa obzirom da dolaze posle Federera, Nadala, Đokovića, Marija…

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading