INTERVJU KOJI SE TOLIKO DUGO ČEKAO Jelena Janković otvorila dušu, progovorila o brojnim temama

10:40 | 24-03-2024

Tenis 0

Oglašavanje nekada prve teniserke sveta posle duže vremena...

Jelena Janković
Makro Metalš

Bivša srpska teniserka Jelena Janković, nakon dugo vremena obratila se medijima, ovog puta ona je dala intervju za slovenački "Dnevnik". 

Jelena Janković karijeru je završila 2017. godine i kako sama priznaje pokušava da bude što dalje od medija i da uživa u životu sa svojom porodicom. 

- Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav - rekla je Jelena. 

DRAMA U PORODICI Suze i bol: Jelena Janković je zbog jedne stvari bila u sukobu sa majkom

Jelena se u razgovoru sa slovenačkim kolegama, osvrnula i na Novaka Đokovića. 

- Novak je fenomen, mnogo ulaže u nutricionizam, zdavlje, svoj tim. Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak a sportsko putovanje je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva. Ali Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica - jasna je Srpkinja. 

Jelena je jedna od retkih teniserki koja je bila na prvom mesti WTA liste, a da nije osvojila nijedan grend slem. 

- Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila - ističe Jankovićeva. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading