NOLE OSTAJE BEZ PRVOG MESTA? Odluka Đokovića da preskoči Majami može biti kobna po Srbina

15:22 | 25-03-2024

Tenis 0

Novak Đoković odlučio je da ne igra turnir u Majamiju, a to bi moglo da bude kobno po njega kada je reč o poziciji broj jedan

nole
EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, odlučio je da ne igra masters u Majamiju i ta predstojeći odmor iskoristi za sezonu na šljaci. 

Nole je imao priliku da napadne čak 1.000 poena u slučaju osvajanja titule, ali nije se prijavio za turnir posle iznenađujućeg ranog ispadanja u Indijan Velsu.

Novak se vratio u Srbiju i otišao je na Kopaonik da iskoristi poslednje momente za skijanje na svojoj omiljenoj planini.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za to vreme, njegovi konkurenti se bore za titulu u Majamiju, ali i za 1.000 ATP bodova.

PUKLA BRUKA! ATP i Karlos Alkaraz su se urotili protiv Novaka Đokovića, zajedno rade Srbinu iza leđa

Titulu brani Danil Medvedev, koji ne može da napreduje na listi i može samo da izgubi bodove ukoliko ne odbrani titulu. Zato šansu imaju Janik Siner i Karlos Alkaraz, koji se faktički bore za drugo mesto. 

Kobno po Novaka bi bilo da Alkaraz osvoji turnir jer bi on prišao Novaku na samo 280 bodova, a onda bi u Monte Karlu mogao i da pređe Đokovića na prvom mestu. 

U slučaju da Siner dođe do titule, to bi Novaku bilo znatno bolja opcija, jer bi onda u odnosu na Italijana imao prednost od 1.015 bodova, čime bi mu prvo mesto ne bi bilo ugroženo bar do Monte Karla.

Najbolje bi možda po Novaka bilo da Medvedev osvoji titulu ili neko ko je ispod njega na listi, ali s obzirom u kakvoj su formi Alkaraz i Medvedev, to je i te kako teško. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading