KO JE GORAN IVANIŠEVIĆ? Novak ga je plaćao pravo "bogatsvo", a znao je da ga izludi tokom mečeva

09:42 | 27-03-2024

Tenis 0

Tandem više ne radi zajedno.

Goran Ivanišević
ALO Foto: Marko Metlas

Novak Đoković se oglasio i otkrio je sve o prekidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem...

Najbolji teniser svih vremena je Instagram objavom izrazio zahvalnost bivšem hrvatskom teniseri za sve što je uradio za njega od 2018. godine do danas.

A na nama je da vas podsetimo na sve što je ovaj tandem prošao zajedno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Novak ga plaćao "bogatstvo"

Informacija objavljena u hrvatskom listu "Nacional" o primanjima Gorana Ivaniševića kao trenera Novaka Đokovića izazvala je dosta pažnje. Prema tom izvoru, Ivanišević nedeljno zarađuje između 6.000 i 10.000 evra trenirajući srpskog tenisera.

Ovaj legendarni teniser već neko vreme je u žiži javnosti zbog pravne borbe oko imovine sa svojom bivšom suprugom Tatjanom Dragović, što dodatno intrigira medije.

Svaka vest koja se tiče Ivaniševića, posebno ona koja se odnosi na finansije, izaziva interesovanje u hrvatskim medijima. Nedavno je Ivanišević javno govorio o novcu koji mu je navodno oduzet od strane bivše supruge, ističući svoje pravo da ga povrati.

Prema "Nacionalu", Ivanišević mesečno zarađuje do 40.000 evra, ali suma može biti veća ako se uzmu u obzir bonusi. Navodno, Ivaniševiću je pripadalo deset procenata od nagrada koje Đoković osvoji na Grend slem turnirima, što bi značilo da je samo u 2023. godini, bez bonusa, zaradio oko 300.000 evra, putujući sa Đokovićem između 25 i 32 nedelje.

Novak Đoković sa timom AP Photo/Antonio Calanni
 

Nervirao ga je na mečevima

Novak Đoković je stalno pokazivao da je sam sebi najveći izazov na terenu, posebno tokom meča protiv Tomasa Ečeverija u trećem kolu Australijan opena. U jednom trenutku drugog seta, Đoković je ispoljavao vidnu frustraciju, često besneći na sebe i podstičući se da poveća svoju "radnu temperaturu".

Poznato je da Đoković voli da sam sebi postavi izazove tokom meča, koristeći svoje emocije kao dodatnu motivaciju. To se posebno osetilo u duelu sa Ečeverijem. Đoković je bio uznemiren, često se okretao ka svom timu tražeći podršku.

U jednom trenutku, Đoković je otvoreno izrazio svoje frustracije, čak se i obratio svom timu s pitanjem: "Šta radim?" Kritikovao je sebe, posebno zbog grešaka u forhendu.

Iako je imao podršku svog trenera Gorana Ivaniševića, Đoković je izgledao vidno napeto tokom meča.

Ivanišević i Đoković EPA-EFE/MATT TURNER
 

Tužna životna priča

Goran Ivanišević, uvek vedrog osmeha i pozitivne energije, krije tešku životnu priču koju retko ko zna.

Ovaj legendarni hrvatski teniser, sada uspešan trener Novaka Đokovića, beleži značajne uspehe zajedno sa svojim pulenom. Pomogao je Đokoviću da osvoji svoj 24. Grend slem, četvrti US Open, ulazeći još jednom u istoriju tenisa.

Međutim, malo ko zna tešku priču o životu ovog šampiona Vimbldona. Njegova lična drama počinje davne 1988. godine, kada je krenuo na svoj prvi Australijan open, a sa njim je krenula i tužna vest od oca.

- Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo,. Lečenje te vrste bolesti, od koje je mnogo ljudi umrlo, bilo je veoma skupo i tu noć nisam spavao. Ipak, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelejd. Ipak, ušao sam u glavni žreb Australijan opena i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala – prisećao se svojevremeno Ivanišević medijima i dodao:

- Uzeo sam sve nagrade koje sam zaradio u novcu, a do tada sam to video samo na televiziji. A onda sam, sećam se, otputovao na Dejvis kup protiv Danske u Beograd i sav taj novac nosio sam sa sobom u jakni. Stjuardesa me je šesnaest puta pitala da li da skinem jaknu, svaki put sam odbio i rekao: Ne, ne smeta mi to.

Sav novac koji je Ivanišević zaradio na teniskim terenima, odrekao se za lečenje svoje sestre, čija je borba trajala više od 30 godina. Srđana je nažalost izgubila bitku sa bolešću, ostavivši iza sebe troje dece: Lanu, Gorana i Ivana.

Srđana je bila borac od mladosti, suočavajući se sa rakom limfnih čvorova. Intenzivno zračenje ostavilo je trajne posledice na njeno telo, posebno na plućima i srcu. Godinu dana pre smrti, suočila se sa teškom upalom pluća, zahtevajući dugotrajnu operaciju.

Iako su lekari pokušavali da joj pomognu, komplikacije su bile prevelike. Srđana je preminula 3. oktobra 2019. godine, ostavljajući porodicu i svog brata Gorana u dubokoj tuzi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading