NOVAKOVI "PRIJATELJSKI OTKAZI" Još jedan u nizu trenera koje je promenio, šta dalje?

11:46 | 27-03-2024

Tenis 0

Sve ide po istoj mantri.

novak

Novak Đoković je zvanično okončao saradnju sa Goranom Ivaniševićem, objavivši da više neće raditi sa bivšim šampionom Vimbldona, ali ističući da će njih dvojica ostati prijatelji.

Vest o prekidu petogodišnje saradnje između Đokovića i Ivaniševića izazvala je iznenađenje u teniskom svetu. Novak sada planira da neko vreme nastavi samostalno, što nije neuobičajeno jer je već imao slična iskustva.

Ovo nije prvi put da je Đoković napravio značajnu promenu u svom timu. Prethodno je okončao saradnju sa Marjanom Vajdom početkom 2022. godine, a isto tako je raskinuo i partnerstvo sa Radekom Štepanekom nakon turnira u Majamiju 2018. godine.

HRVATI TVRDE Paljba po Novaku - svi detalji raskida, a opisali i kako je Đoković "maltretirao" Ivaniševića

nole EPA-EFE/RAY ACEVEDO
 

- U dobrim smo odnosima i dalje. Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj 1. Bilo je emotivno veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude - rekao je Vajda u jednom intervjuu.

Sa Andreom Agasijem je sarađivao kratko, tokom teškog perioda kada je Novak imao problema sa povredom lakta. Nakon toga je odlučio da nastavi samostalno.

- Novak je bio zahvalan za savete koje sam mogao da mu dam, ali nije verovao u ono što sam ja govorio, tako da sam bio nemoćan. Zaista je bilo dobro iskustvo upoznati ga i pokušati razumeti ga, ali kada osećate da više odmažete nego što pomažete, to nema smisla i to morate da prekinete. Složili smo se da se ne slažemo. Njegovo loše fizičko stanje nije pomoglo nikome od nas - naveo je Agasi.

U narednom periodu, Đoković će se osloniti na podršku svog brata Marka Đokovića i Karlosa Gomesa. Sledeći turnir na kojem će se pojaviti biće masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading