NOVAKOVI "PRIJATELJSKI OTKAZI" Još jedan u nizu trenera koje je promenio, šta dalje?

11:46 | 27-03-2024

Tenis 0

Sve ide po istoj mantri.

novak
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković je zvanično okončao saradnju sa Goranom Ivaniševićem, objavivši da više neće raditi sa bivšim šampionom Vimbldona, ali ističući da će njih dvojica ostati prijatelji.

Vest o prekidu petogodišnje saradnje između Đokovića i Ivaniševića izazvala je iznenađenje u teniskom svetu. Novak sada planira da neko vreme nastavi samostalno, što nije neuobičajeno jer je već imao slična iskustva.

Ovo nije prvi put da je Đoković napravio značajnu promenu u svom timu. Prethodno je okončao saradnju sa Marjanom Vajdom početkom 2022. godine, a isto tako je raskinuo i partnerstvo sa Radekom Štepanekom nakon turnira u Majamiju 2018. godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

HRVATI TVRDE Paljba po Novaku - svi detalji raskida, a opisali i kako je Đoković "maltretirao" Ivaniševića

nole EPA-EFE/RAY ACEVEDO
 

- U dobrim smo odnosima i dalje. Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj 1. Bilo je emotivno veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude - rekao je Vajda u jednom intervjuu.

Sa Andreom Agasijem je sarađivao kratko, tokom teškog perioda kada je Novak imao problema sa povredom lakta. Nakon toga je odlučio da nastavi samostalno.

- Novak je bio zahvalan za savete koje sam mogao da mu dam, ali nije verovao u ono što sam ja govorio, tako da sam bio nemoćan. Zaista je bilo dobro iskustvo upoznati ga i pokušati razumeti ga, ali kada osećate da više odmažete nego što pomažete, to nema smisla i to morate da prekinete. Složili smo se da se ne slažemo. Njegovo loše fizičko stanje nije pomoglo nikome od nas - naveo je Agasi.

U narednom periodu, Đoković će se osloniti na podršku svog brata Marka Đokovića i Karlosa Gomesa. Sledeći turnir na kojem će se pojaviti biće masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading