"ON JE UJEDINIO SRBE I HRVATE" Đoković EMOTIVNO o svom teniskom ocu: Ratne rane su još sveže (VIDEO)

23:00 | 28-03-2024

Tenis 0

Samo reči hvale od najboljeg tenisera na svetu.

ata
ATA Images

Mnogo pažnje je privuklo prisustvo Novaka Đokovića u beogradskom Domu omladine, gde je bio kako bi odgledao dokumentarni film o Nikoli Piliću. Po završetku projekcije, popularni Nole je izdvojio nešto vremena kako bi dao izjavu za medije, a evo kako je govorio o čoveku koji je bio glavni junak filma:

- Za mene je poseban osećaj bio gledati film o Nikoli Piliću. Više puta sam rekao da je on moj teniski otac, a jedini je uspeo da ujedini Srbe i Hrvate i sa te dve reprezentacije osvoji Dejvis kup - rekao je najbolji teniser sveta.

DA LI JE NOVAK NAJZGODNIJI TENISER? Đoković odreagovao ŠMEKERSKI, svi prisutni CRKLI OD SMEHA (VIDEO)

Potom je pričao kako je doživeo film:

- Bilo je emotivno, prisetili smo se i dana koje sam kao dečak i tinejdžer proveo u njegovoj akademiji, ali i zajedničkog osvajanja Dejvis kupa 2010. godine. On je jedini ujedinio Srbe i Hrvate i time je pokazao plemenitost, mada su ratne rane i dalje sveže jer je najvažniji timski trofej u našem sportu osvojio i sa Srbijom i Hrvatskom, kao i Nemačkom - istakao je Đoković.

On je istakao da je osvajanje Dejvis kupa dalo veliki podstrek i njemu i Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću.

- Ja sam 2011. nanizao 40 pobeda i imao najbolju sezonu u karijeri, Viktor došao nadomak Top 10, a Janko do sedmog mesta. Takođe, njegov primer sa osnivanjem ATP me podstakao da napravim Asocijaciju igrača. Pilić je legenda našeg sporta i uzor - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading