GORAN JE IZGLEDAO KAO MUČENIK Ivaniševića je posla koštala promena pravila, ali i pritisak iz Hrvatske

08:20 | 29-03-2024

Tenis 0

Rastanak Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića je još uvek glavna tema u svetu tenisa

Ivanišević i Đoković
EPA-EFE/MATT TURNER

- Mnogi se pitaju koji je to trenutak u kome je krenula naopako saradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića. Pa u onom momentu u kome je promenjeno pravilo staro čitavu večnost – o savetovanju igrača tokom mečeva. Od tada se videlo da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savet u pravom trenutku - kada stvari ne idu najbolje na mečevima - rekao je Vojin Veličković teniski stručnjak.

Nastavio je u istom ritmu.

- Promena pravila koje je važilo od početka nastanka takmičarskog tenisa, uvedena je u leto 2022. Sve dotle treneri nisu smeli da govore svojim pulenima šta da rade tokom mečeva. Jesu se oni dovijali na razne načine, često bili i kažnjavani ako ih sudija uhvati. Čuvena je situacija sa Serenom Vilijems u finalu Ju-Es opena 2018. protiv Naomi Osaka. Njen trener Patrik Muratoglu je bio uhvaćen kako dobacuje savete, a legendarna Amerikanka, koja to nije videla – potpuno je izgubila nerve.

"NE PRAVE SE TAKVI POTEZI..." Nekadašnji "broj jedan" najavio novog trenera Novaka Đokovića: Ne bi me čudilo...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Smatra da su mu pritisci iz Hrvatske odmogli.

- Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je da nađe rešenje, šta da dovikne Novaku, ali nije išlo. Nije imao pravu reakciju. Pri tome, hrvatski mediji su dolivali ulje na vatru i Goran se osećao kao da je između čekića i nakovnja. Novakove kritike zbog nedobijanja pravih saveta su bile čekić, a zamerke novina i portala iz Ivaniševićeve domovine „što trpi takvo ponašanje“ – nakovanj. U tom kovitlacu šampion Vimbldona iz 2001. se nije snašao. Verovatno ni njemu samom nije bilo do kraja jasno zašto je sjajna saradnja sa Đokovićem, ukrašena sa toliko najvećih pehara, otišla naopakim putem. Kao uteha treba da mu ostane činjenica da je Novak sa njim izborio status najboljeg tenisera svih vremena, a kao nauk – da mora da se menja. Trenerski posao više nije isti kao pre uvođenja koučinga - zaključio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading