BIO JE NAŠ NAJVEĆI TENISKI TALENAT IKADA Na Vimbldonu tukao sudiju, tražio pomoć od Arakana, a evo zašto nije uspeo

13:07 | 29-03-2024

Tenis 0

Život piše romane...

Tenis
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Vuk Jovanović, sin poznatog novinara Dragana Jovanovića bio je najveći srpski teniski talentat, ali nije uspeo da napravi karijeru kakvu je svet tenisa očekivao. Gostujući kod Milomira Marića u "Golom životu" otac je otkrio sve.

- On je bio u jednom trenutku 7. junior na svetu, ali je prgav kao južnjak i na svoje pretke mene, dedu, pradedu, nije baš mogao da trpi nepravde - rekao Jovanović.

A jedna od njih desila se na Vimbldonu kada su Vuk i njegov otac Dragan pretukli sudije, ali i policajce, čuvene bobije.

- On je gađao sudiju reketom dole, a onda su ušla dva bobija (londonski policjaci), a ja sam već bio izbačen sa terena. Ali, srećom bile su ograde od oko tri metra. Uspeo sam da preskočim ogradu, ne znam ni sam kako. Rekao sam bobijima da se sklone od njega, jer Vuk nije kriminalac.

JEDVA JE DOČEKAO Oglasio se najveći mrtizelj Novaka Đokovića: On luta

Jovanović ističe da je sve žrtvovao zbog sinovljevog tenisa.

- Imao sam 7,do 8 maraka platu u NIN-u u to vreme, a meni je trebalo 2.000-3.000 maraka mesečno. Zato sam radio kao šanker u restoranu "Plavi Jahač" i svi su mislili izdržaću dva meseca, a ostao sam tamo tri godine. Sve to igranje tenisa me je, u ono vreme, koštalo 300.000 maraka, što je tada bila velika para. Ali, ne žalim. Vuk je posle u Švajcarsku ušao na velika vrata, kao trener Martine Higins.

 

 

Otkrio je i neke detalje.

- Dođe to neko vreme, moj Vuk igra tenis, dolazi Giška jedan dan na Partizan i kaže "Gospodine Jovanoviću, jedan gospodin želi da uloži novac u vašeg sina". Dođe taj gospodin i kažu mi to je Arkan. Ja to elegantno odložim za drugu priliku. Arkan je još dva puta pokušao da uloži novac, ali je inteligentan i shvatio je da ga izbegavam. Ali, dođe maca na vratanca. Dođe i ta 1991. plate 7 maraka, a Arkan je u "Čumićevom sokačetu" imao menjačnicu. Ispalili me Jezda, Dafina, premijer Božović, ne znam ni sam gde se sve nisam ponižavao zbog sina. Ostao mi samo Arkan. Kad sam došao on mi kaže "Šta si sad došao, kako da ti dam lovu, kad si protiv Miloševića"? Ja kažem, "Arkane, hvala ti, ako ti ne smeš da mi daš, skratio si mi muke". Odem sutra i prodam stan da bi našao pare - ispričao je Jovanović.

Vuk je danas u Nemačkoj, gde uspešno radi kao trener.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading