"NOVAČE, NI SLUČAJNO NE PRESKAČI VIMBLDON" Poznati trener ZAVAPIO: Olimpijske igre nisu naporne

14:55 | 31-03-2024

Tenis 0

Savet za najvećeg tenisera ikada.

nole
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U poslednjih nekoliko dana se intenzivno priča o Novaku Đokoviću. Glavne teme su smena trenera Gorana Ivaniševića i njegova potencijalna zamena, kao i nastup srpskog tenisera na Vimbldonu, pošto je, navodno, popularni Nole spreman da se odrekne jedinog grend slema na travi, kako bi se što bolje spremio za Olimpijske igre.

PREKO TRNJA DO ZVEZDA Evo gde su nekada živele sportske mega zvezde poput Novaka, Lebrona, Mesija, Ronalda, a gde su sad (FOTO)

Na čitavu situaciju u vezi sa najvećim teniserom na svetu ikada osvrnuo se i Petar Popović, teniski trener koji radi sa Francuzom Korentanom Muteom:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Šteta što su Nole i Goran prekinuli. Verovatno je došlo do zasićenja jer su proveli mnogo vremena zajedno. Pala im je energija, odnosno kvalitet treninga a tada je najbolje napraviti par ozbiljnih razgovora, što su verovatno uradili ali nije urodilo plodom. Pet godina u tenisu zajedno je jako dug period. Imali su neverovatnu saradnju i neverovatne uspehe - rekao je Popović u razgovoru za "Sportklub".

Popović smatra da momenat možda nije dobar da dođe do prekida saradnje sa trenerom:

- Momenat je delikatan jer su pred njim tri jako važna turnira u roku od dva meseca. Novi trener uvek hoće nešto novo da ubaci ali Novak je najveći svih vremena i sada ne treba neko da dođe da menja pet stvari. To može da napravi dosta loš efekat. Novi trener treba da bude pametan i da donese novu energiju i da radi na mini mini sitnicama - dodaje Popović.

Za kraj je izjavio da Đoković ne bi trebalo da propusti nastup na Vimbldonu:

- Ni slučajno da preskoči Vimbldon jer mu je to gren slem na kome ima najveće šanse. Na Rolan Garosu neće biti lako, mada je uvek među favoritima. Dvanaest dana jeste malo ali je izvodljivo. Odmoriće se 4-5 dana i imati nekoliko dana treninga na šljaci. Nole je poznat po tome da se uvek brzo adaptira. Biće teško jer sa ekstremno kratkih poena treba preći na duge poene, ali na OI se igra u dva dobijena seta tako da nije toliko fizički naporno - zaključio je Popović.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading