FEDERER JE NOVI ĐOKOVIĆEV TRENER Novak šokirao izborom, teniski svet u neverici, poznati detalji

07:00 | 01-04-2024

Tenis 0

Goran Ivanišević dobio naslednika

Đoković i Federer
EPA-EFE/ANDY RAIN

Kao bomba odjeknula je vest da su najbolji teniser svih vremena Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju. Pet dana kasnije Hrvat je dobio naslednika, novi Novakov trener je ni manje ni više nego Rodžer Federer.

Đoković nije započeo sezonu na željeni način. Poraz u polufinalu Australijan opena i senzacionalna eliminacija u trećem kolu Indijan Velsa, bili su jasan znak da je srpskom teniseru potrebna neka radikalna promena, pa se tako odlučio za šok terapiju. Za novog trenera angažovao je nekada velikog rivala i osvajača 20 grend slem titula. 

Federer je karijeru završio 2022. godine i od tada ga nema mnogo u javnosti, a debi u trenerskim vodama imaće tako što će biti prvi čovek Novakovog tima. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srbin je tako "poslušao" olimpijsku šampionku iz 2016. godine, Moniku Puig.

- Malo je šok, ali zaista sam radoznala da vidim šta će sada da uradi. Mislim, čak se i šalimo u "zelenoj sobi" da Rodžer Federer ništa ne radi, možda bi to mogla da bude dobra saradnja - poručila je nedavno Portorikanka u izjavi za "Tennis Channel".

nole EPA-EFE/ANDY RAIN
 

 

Rodžer je već neko vreme u Beogradu gde svetskog broja jedan priprema za predstojeće turnire na šljaci, a Novak se povodom neočekivane odluke oglasio na društvenim mrežama.

- Moj novi trener je Rodžer Federer i naš prvi turnir biće masters u Monte Karlu. Dogovor je da uz mene bude na svim turnirima do kraja sezone, a o eventualnom nastavku saradnje ćemo razgovarati u budućnosti. Rodžer i ja smo, uz Rafu, dugi niz godina pisali istoriju našeg sporta, sada je vreme za novo poglavlje. Mnogo sam uzbuđen i radujem se što je Federer deo mog tima - poručio je Đoković. 

Vrhunac sezone na šljaci je Rolan Garos koji počinje 20. maja, a Novak brani titulu. Sada će pokušati da uz pomoć legendarnog Švajcarca ponovi uspeh iz prošle godine.

Vreme je da vam konačno otkrijemo, reč je o prvoaprilskoj šali.

Đoković još nije doneo odluku ko će naslediti Ivaniševića, mada, ko zna, možda se ova naša šala ispostavi kao istina, pa Rodžer zaista postane Novakov trener. A vi dobro proverite kalendar pre nego što ovog ponedeljka pročitate neku vest. 

Srećan vam 1. april, međunarodni dan šale! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading