E, SVAŠTA... Žitelji ruskog pobratima s Floride slave tenisku šampionku

06:00 | 01-04-2024

Tenis 0

Amerikanka iz Sent Pitersburga ostvarila najveći uspeh u poslednjoj sezoni karijere

Danijel Kolins
AP/Lynne Sladky

 

Treću titulu u ne tako dugoj karijeri - profesionalka je od 2016. - Danijel Kolins je osvojila u poslednjoj sezoni na Turu. Bar ona tvrdi da je poslednja...

Danijel Kolins AP/Lynne Sladky
 

To što je trofej mastersa u Majamiju završio u njenim rukama, posle trijumfa 7:5, 6:3 u finalu nad Ruskinjom Elenom Ribakinom (igra pod zastavom Kazahstana), nije promenio planove Amerikanke koja je prethodno osvojila samo Palermo i San Hoze, oba 2021. Ni to što je tek zagazila u 31. ne menja, kaže, njen plan da na kraju ove godine okači reket o klin.

Danijel Kolins EPA/Cristobal Herreraulashkevich
 

- Znam da mnogo ljudi voli da gleda kako igram, ali imam probleme sa zdravljem koji čine moj život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku - rekla je Danijel na početku sezone.

Elena Ribakina AP/Lynne Sladky
 

Moskovljanka Ribakina 2/4

Elena Ribakina je na centralnom terenu „Majami gardensa“ odigrala četvrto ovogodišnje finale, najviše na WTA turu. Ovu sezonu 24-godišnja rođena Moskovljanka je počela titulom u Brizbejnu (pobedila Sabalenku), nastavila u Abu Dabiju (Kasatkina), da bi potom vezala dva poraza u meču za trofej - Katar (Švojtek) i Majami.

Hoće li se, ipak, predomisliti, videćemo... Kako god, ostaće zapisano da je Kolinsova osvojila masters u rodnoj Floridi kao 53. na WTA listi (skočila na 22. mesto) i time postala najslabije rangirana teniserka s trofejom u Majamiju.

- Za mene je san postao java. Prva velika titula s 30 godina, nikad neću ovo zaboraviti.

Sent Pitersburg na Floridi Profimedia
 

Danijel je, zanimljivo, rođena u Sent Pitersburgu, pobratimu čuvenog grada na Nevi po kojem je, naravno, i dobio ime.

Sankt Peterburg u Rusiji EPA/ANATOLY MALTSEV
 

Naime, grad u Floridi su osnovali Džon Vilijams i Piter Demens, tačnije Pjotr Dementjev, a prema predanju ime je dao pobednik u bacanju novčića. Pogađate, pobedio je Demens, to jest Dementjev, koji je polovinu mladosti proveo u Sankt Peterburgu. Onom originalnom, u Rusiji.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading