"POBEDE NAD NOVAKOM SU MI DALE SNAGU" Siner otkrio tajnu sjajnih igara i skok na drugo mesto ATP liste

13:56 | 01-04-2024

Tenis 0

Italijan je zasluženo došao do druge pozicije.

nole
AP Photo/Manu Fernandez

Janik Siner je briljantno osvojio drugu masters titulu u svojoj karijeri i treći trofej u 2024. godini.

U finalu Mastersa u Majamiju, pobedio je Grigora Dimitrova rezultatom 6:3, 6:1, dostižući tako 22. pobedu u 23 meča od početka sezone.

Nakon ovog impresivnog trijumfa, teniser iz Južnog Tirola priznao je da je u fantastičnoj formi, a otkrio je i tajnu svog uspeha poslednjih nekoliko meseci.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SVET TENISA ISKRENO Janik Siner je najbolji na svetu

"Nisam očekivao ovo. Lagao bih kada bih rekao da jesam. Ipak, osećao sam da sam bio spreman za dobre rezultate ove godine, jer sam imao sjajnu pauzu, odličan kraj prošle sezone. Znate, dva puta pobediti Novaka, to je za mene bilo važno, zaista važan rezultat", poručio je Siner.

Njegova forma od jeseni zaista je impresivna, te nije iznenađenje što je sada na drugom mestu ATP liste, što mu predstavlja najbolji plasman u karijeri.

"Imao sam stvarno konstantno dobre nedelje, Peking i Beč jesenas, ATP Finale i Dejvis kup. To me je spremilo za velike rezultate. Sada imam ovu sjajnu statistiku. Za mene je to bilo važno jer sam na svakom turniru na koji sam došao osećao da imam dobra rešenja za nastupe tamo", dodao je Siner.

Ovaj skok na drugu poziciju na ATP listi predstavlja priznanje za sve što je do sada postigao.

"Znači mi mnogo. Iako je važnije misliti o sjajnim igrama u polufinalu i finalu. Biti broj dva na svetu, to je divan osećaj. Nikada nisam mislio da ću stići do toga. Stižem iz normalne porodice. Moj otac i majka i dalje rade. Za mene sport je jedna, a život druga stvar. Srećan sam da sam u ovoj poziciji, uživam u svakom trenutku. Dani kada osvajate turnir su posebni", zaključio je Siner.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading