BORBA ZA TENISKI TRON Sve se rešava u Parizu, evo kako Novak može da izgubi prvo mesto

08:50 | 02-04-2024

Tenis 0

Potpuno je jasno kako će izgledati borba za prvo mesto na ATP listi

nole
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đokoviću se prilično približio Janik Siner, nije daleko ni Karlos Alkaras i njih dvojica imaju realne šanse da napadnu broj 1 do kraja sezone na šljaci, a teoretske opcije ima i Danil Medvedev.

Đoković ima 9.725 poena na poslednjoj ATP listi (brani 2.315). Siner je sakupio 8.710 (brani 585), Alkaras ima 8.645 (brani 2.265) a Medvedev je na cifri 7.165 (brani 1.280).

Odmah pada u oči velika razlika u broju poena koje brane Srbin i Italijan. Zbog činjenice da na odbranu Kupa musketara na Rolan Garosu ide čak 2.000 poena, može se očekivati da najbolji teniser svih vremena u Pariz stigne kao broj 1, ali će mu tamo biti jako teško. Jer Siner brani samo 45 bodova u Gradu svetlosti, što znači da će – u kombinaciji sa prethodnim rezultatima – imati šansu da postane prvi na svetu čak i ako Nole odbrani titulu prenosi "Sport klub".

BEZ SUJETE Novak otkrio kojem teniseru bi dao da igra za njegov život (VIDEO)

Naravno, Đokovićeve šanse da ostane broj 1 zavisiće i od njegove forme ali i broja turnira za koje se odluči da igra.

Srbin je odavno rekao da prva pozicija na svetskoj listi više nije njegov prioritet, tako da će raspored praviti u skladu sa ambicijama na najvećim turnirima – odnosno najvažnije će mu biti da ne stigne premoren na Olimpijske igre u Parizu u julu.

Ostaje da se vidi kako će borba na kraju izgledati...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading