"NIKADA NIJE VALJALO" Ivanišević progovorio o odnosu sa Đokovićem, sve je opisao

08:05 | 04-04-2024

Tenis 0

Goran je potom slikovito objasnio kad Nole izgubi živce.

epa
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Komunikacija Novaka Đokovića sa ljudima iz tima česta je tema, posebno kada naš teniser podvikne, što vrlo često zna da uradi.

Reakcije prvog tenisera sveta znaju da budu burne, ponekad i preterane, posebno kad izgubi nervne, jer ne ide sve kako je planirao, ume i da opsuje. Iako mnogi misle da je to smetalo Goranu Ivaniševiću, hrvatski trener, koji je pre nekoliko dana raskinuo saradnju sa Srbinom, kaže da ga razume. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ljudi pričaju da smo mi imali turbulentan odnos. Svako ko je pratio Novaka i sa Bekerom i sa Marjanom Vajdom zna da on tako funkcioniše. Njegova komunikacija na terenu - kada je meč, meni to ništa nije smetalo, to njegovo vikanje, jer ga pola toga nisam ni čuo, to su veliki tereni. On nikada nije voleo da dođe do nas da pita, uvek je voleo da se dere sa 20-30 metara, naravno da ga ne čujemo - rekao je za Sport klub Goran Ivanišević.

Goran je potom slikovito objasnio kad Nole izgubi živce.

- Npr, on izgubi servis, težak gem u kojem servira fenomenalno, ali promašio je dva-tri forhenda, rival dobro riternirao. Sad on viče "šta mi je sa servisom"?! Ja njemu ne mogu u pet sekundi da kažem: "Nije ti ništa sa servisom, već sa forhendom". Dok ja razmišljam kako ću to da mu kažem, a on me ne čuje, on već pita  "šta mi je s riternom"?! Nismo rešili ni forhend, a ni servis, za koji misli da mu ne valja, a valja. Ja uvek imam najtanji glas, pa ja kažem Miljanu, koji ima najprodorniji glas. Ma, glavno je bilo da on dobije meč… Mora da se reaguje u tri sekundi, i mi smo pod stresom. Neka se dere, to nema veze s mozgom, mora negde da izbaci to ludilo i zato to meni nikada nije smetalo, jer sam i ja bio igrač, znam kako je, normalno je. Ja sam možda bio malo drugačijeg mišljenja kao igrač – kada uđeš na teren, onda sâm pobeđuješ i gubiš, taktika se stvara pre meča… Na neke stvari se malo može ukazati, to njemu prija, da klikne u tom njegovom genijalnom mozgu. 

Ne valja kad viče ni kad ne viče, kaže Goran.

- Nije valjalo ni kada ne viče – onda kažu: Aha, sad ne viče, neka je svađa… Nikada nije valjalo kod ljudi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading