SESTRA IZBEGAVALA DA GLEDA FEDERERA Rodžer nije imao podršku najbliže osobe

07:25 | 08-04-2024

Tenis 0

S teniserom Dijanu veže neobična zamimljivost jer i ona ima blizance

Rodžer Federer
Tanjug/Ap

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer nikad nije previše govorio o svojoj porodici, odnosno privatni život je čuvao za sebe.

Najviše se spominje njegova supruga Mirka koja je bila uz njega na svakom meču. No, mnogi obožavaoci ne znaju da Rodžer ima sestru Dijanu. Ona se retko pojavljivala na tribinama, ali navijala je za brata na važnim grend slem mečevima.

Ipak, najčešće je navijala za njega u rodnom Bazelu. Porodica nije skrivala Dijanu, sestra tenisera je sama odlučila da se ne pojavljuje se u javnosti i zbog toga ni mediji ne znaju puno o njoj.

Dijana je starija od Rodžera, a zanimljiva je činjenica da je sa suprugom dobila blizance, baš kao i mlađi brat sa suprugom Mirkom, dva puta!

Sestra jednog od najboljih tenisera svih vremena radi kao medicinska sestra, ali je i poliglota. Naime, uz materinji nemački, tečno govori engleski i francuski jezik, a dobro poznaje i italijanski i švedski.

Tokom odrastanja, Dijana i Rodžer su provodili vreme u Južnoj Africi i Švajcarskoj što je uticalo na njih.

Otac Dijane i Rodžera, Robert Federer, jednom prilikom je spomenuo i ćerku dok je odgovarao na pitanja o sinu.

- Nema dileme, vrlo sam ponosan na Rodžera, ali isto tako sam ponosan i na ćerku, Rodžerovu sestru. Mi smo Federerovi, ostali smo kakvi smo uvek bili i nećemo se menjati - poručio je Robert pre nekoliko godina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading