KAO DA SAM BIO PARALISAN Rubljov svestan loših partija u poslednje vreme

08:46 | 08-04-2024

Tenis 0

Andrej Rubljov brani titulu u Monte Karlu, ali su šanse da je odbrani minimalne

Rubljov u polufinalu
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

I sam je svestan da je daleko od najbolje forme:

– Trudim se da ne razmišljam o prošloj godini – kaže Rus kome je to jedini trofej na mastersima 1.000 u karijeri.- Veliko je zadovoljstvo vratiti se i igrati na ovom fantastičnom stadionu. Nadam se da će mi Monte Karlo omogućiti dobar start sezone na šljaci.

Rubljov je dobro počeo godinu, osvojio titulu već u prvoj nedelji, u Hongkongu, stigao do četvrtfinala Australijskog opena, ali je sve krenulo nizbrdo u Dubaiju. U polufinalu je bio diskvalifikovan jer ga je jedan linijski sudija prijavio da je vređao drugog. Posle je ATP priznao da je to bila preoštra odluka, jer su mu novac i poeni vraćeni, ali je platio skupu cenu. Njegova forma je od tada u slobodnom padu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOLE POKAZAO KAKAV JE DŽENTLMEN Đoković pred intervju ovim potezom oduševio prelepu Francuskinju: Devojka NBA legende objasnila čitavu situaciju (FOTO)

Na mastersu u Indijan Velsu je dobio samo jedan meč, a u Majamiju nijedan.

– U Indijan Velsu sam bio toliko fokusiran na kontrolu svog ponašanja da sam bio potpuno blokiran – nije Rubljov hteo da mu se dogodi novi ispad besa kao u Dubaiju.- U Majamiju je bilo još gore, više nisam imao ni snage ni energije tako da sam se osećao kao da sam paralisan. Nisam mogao da se krećem. Verovatno je to što sam uradio u Dubaiju ostalo u mojim mislima.

Kaže da oseća da se polako izvlači iz krize.

– Poslednje dve nedelje sam mnogo trenirao i zadovoljan sam. Ali treninzi su jedna stvar a mečevi druga. Kada vidim video snimke mog trijumfa ovde, mnogo bolje se osećam. 

Na pitanje koji je bekhend bolji, sa jednom ili dve ruke, šesti teniser kaže:

– Nema tu boljeg, ne verujem da će jednoručni nestati. On ima i prednosti i mane. Lakše je ubrzati ruku, otvoriti teren, kreirati uglove i bolje odigrati drop šot. Ali očigledno je da je teže vratiti visoke lopte i blokirati ritern.

Nedavno se dogodilo prvi put u istoriji da nijedan teniser ovakvog načina igranja nije bio u prvih deset. Povratkom Grigora Dimitrova, ovaj udarac opet ima predstavnika u vrhu.

– Ne verujem da je bekhend sa jednom rukom neefikasan. Verovatno ćemo u budućnosti videti više tenisera u vrhu koji igraju jednom rukom – kaže Rubljov.

A na pitanje ko od aktivnih igrača ima najbolji jednoručni bekhend, Rus koji pripada dvoručnom plemenu, kaže:

– Sten Vavrinka.

Šampion je slobodan na startu a u drugom kolu čeka boljeg iz meča Francuza Mutea i Australijanca Popirina. Ukoliko ne bude iznenađenja, Rubljov bi u četvrtfinalu mogao da ukrsti rekete sa Novakom Đokovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading