KO PRVI IZLAZI NOVAKU NA CRTU U MONTE KARLU? Alkarazov dželat, samo jednom igrao protiv 10 godina starijeg Đokovića

10:43 | 09-04-2024

Tenis 0

Ruski teniser Roman Safiulin biće rival Novaku Đokoviću u drugom kolu mastersa u Monte Karlu (ne pre 14.00 časova), pošto je na startu savladao Španca Munara sa 2:0 (7:5, 6:1)

Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Safiulin je trenutno 41. teniser sveta, najbolji renking na ATP listi bio mu 36. mesto, dok mu je najveći uspeh na grend slemovima četvrtfinale Vimbldona koje je igrao 2023. godine.

Ruski teniser je na preostala tri grend slem turnira stizao samo do drugog kola, a sa Noletom je ukrstio rekete samo jednom.

Njih dvojica igrali su pre dve godine u Tel Avivu, kada je Srbin slavio rutinski sa 2:0 (6:1, 7:6).

VELIKI PROBLEM ZA NOVAKA Đoković još nije ni izašao na teren u Monte Karlu, već se suočava sa neprijatnom situacijom

Interesantno, Rus je prošle godine bio dželat Karlosa Alkaraza u Parizu, kada ga je pobedio u drugom kolu mastersa sa 2:0 (6:3, 6:4). 

Celu deceniju je Đokovićev rival mlađi od njega, a rođen u gradu Podols u Rusiji 1997. godine. Debitovao je na grend slemovima 2021. godine, a kao junior je osvojio grend slem i to 2015. godine u Melburnu, Australijan open. 

Podsetimo, prvi put od 2006. godine Đoković je stigao na sezonu na šljaci bez osvojene titule. Naravno, iz te statistike bi trebalo izuzeti 2022. godinu kad se isto desilo da ne osvoji titulu, ali tada je imao i brojne pravne probleme. 

Deportovan je iz Australije, pa nije mogao da se takmiči na prvom grend slemu u sezoni, dok mu je bio zabranjen ulazak u SAD kao nevakcinisanom strancu, pa nije igrao masters u Indijan Velsu i Majamiju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading