OSVETA SE SERVIRA HLADNA Đoković želi revanš u Kneževini, neka se dobro spremi Italijan, spektakl u Monte Karlu za teniske sladokusce

09:11 | 10-04-2024

Tenis 0

Italijan Lorenco Museti pobedio je Artura Fisa sa 2:0 (6:3, 7:5), prošao u treće kolo mastersa u Monte Karlu i tako zakazao meč sa Novakom Đokovićem

Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ovaj meč privlači dosta pažnje s obzirom na to da je Novak upravo sa Lorencom igrao prošle godine u Kneževini isto u osmini finala, kada ga je Italijan pobedio. 

Sada, Novak želi osvetu i plasman u četvrtfinale! 

Đoković nije mogao da poželi bolji start u Monte Karlu, pobedio je Rusa Romana Safijuljina sa 2:0 u meču u kojem je izgubio samo tri gema. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nole je ovom partijom pokazao da mu je pauza od mesec dana i te kako prijala i da je spreman da po treći put podigne pehar u Kneževini (prethodno je trijumfovao 2013. i 2015. godine).  

Museti je protiv Filsa odlično otvorio meč i poveo je sa 3:0. To mu je bilo dovoljno da posle 39 minuta osvoji prvi set, a da nijednog trenutka ne dozvoli rivalu da pripreti i uzme mu servis.

OVO SE ČEKALO Novak je spreman da gazi sve pred sobom, ovo je dokaz (VIDEO) 

I u drugom je Italijan već na startu uzeo brejk i poveo sa 3:1, da bi u u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rival. Činilo se da je sve gotovo, ali je Flis sada vezao dva brejka i od 2:5 stigao je do 5:5.

Međutim, Italijan je pokazao zbog čega je ipak bio veliki favorit u ovom meču, uzeo je brejk, poveo sa 6:5 i odservirao za prolaz dalje i megdan sa Novakom. 

NOLE VODI U POBEDAMA 

Ono što takođe vredi pomenuti jeste to da su se Đoković i Museti do sada sastajali četiri puta i da Srbin vodi sa 3:1 u pobedama. Čak tri puta su igrali u Francuskoj: Rolan Garos, Pariz i Monte Karlo prošle godine. 

- Ne plašim se nikoga i ničega, ali se zaista nadam da ću dobiti priliku da ponovo igram sa njim, da dobijem meč, još jedan ovde - rekao je Đoković pre nego što je bilo poznato da će igrati sa Italijanom, pa se osvrnuo na Musetija:  

- Očigledno je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima prelep jednoručni bekhend. Odličan je atleta. Može da uradi velike stvari. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača, ne samo iz Italije, već generalno. 

Đoković od 2019. nije stigao dalje od četvrtfinala Monte Karla.

- Sviđa mi se način na koji sam odigrao prvi meč u poređenju sa prvim mečom prošle godine. Osećam se drugačije, spremnije, tako da ko god je prekoputa mreže, nadam se da ću moći da pružim svoju najbolju igru - kazao je Novak. 

Novak je titulu u Monaku osvajao dva puta. 

Meč je zakazan za četvrtak, ali se još uvek ne zna u kom će terminu biti odigran. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading