KADA MU JE BILO NAJTEŽE, SRBIN MU JE USKOČIO U POMOĆ Naredni Noletov rival pamtiće Đokovićevu uslugu čitav život, malo ko bi ovo učinio

11:53 | 10-04-2024

Tenis 0

Naredni rival Novaka u trećem kolu Monte Karla biće Italijan Lorenco Museti

Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nole je baš prošle godine igrao u trećem kolu u Kneževini protiv Italijana i izgubio, pa će ovo biti idealna prilika da se Srbin revanšira Lorencu. 

Međutim, Novaka i Musetija ne vežu samo okršaji na terenu, već i jedna priča van terena koju će mladi italijanski teniser sigurno dugo pamtiti. 

Đoković je više puta kao pravi kolega izašao u susret Italijanu, a nikada se Noletov gest iz 2021. godine sa US Opena neće zaboraviti. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tada je u Americi bila stravična oluja, pa nikako nije bilo moguće trenirati na otvorenom. Zato je morao da reaguje Edoardo Artaldi, tadašnji menadžer Đokovića i zamolio Srbina za pomoć. 

GODINE SU SAMO... Nole se oglasio i poslao moćnu poruku ljutim rivalima, kralj tenisa nema nameru da se povuče

Ubrzo su mu bila otvorena vrata luksuzne vile u Nju Džersiju. 

O tome je pričao svojevremeno Museti. 

- Bili smo u predivnom mestu u Nju Džerziju. Novak me je pozvao u vilu u kojoj boravi tokom US opena. Kuća je ogromna, ima svoj park i pokriveni teniski teren. Vlasnik je imućni čovek kod koga je Đoković gost tokom ovog grend slem turnira. Fenomenalno iskustvo, zahvalan sam mu na tome - rekao je Italijan. 

To je bila jedna od situacija kada je Džoker pomogao Italijanu, ali nikako ne treba zaboraviti ni događaj pre toga. 

- Pre Vimbldona te 2021. godine mu je ponudio vožnju privatnim avionom kada ga je eliminisao sa Rolan Garosa. Propustio je Hale i Kvins zbog ispita, a onda je posle Karare stigao do Londona na vreme. 

- Istina, na kraju smo to drugačije rešili, ali zapravo je naš odnos odličan, pre svega zahvaljujući kondicionom treneru Marku Panikiju, koji mi je veoma drag prijatelj. Ali i mi smo u odličnim odnosima, kao što sam vam rekao, takođe sa menadžerom Eduardom Artaldijem. Naravno, može se dogoditi da je meč u Parizu uticao na Đokovićevo razmatranje Lorenca - poručio je Musetijev trener tada. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading