SKANDAL U SVETU TENISA Poznati teniser dobio suspenziju na 15 godina, prinuđen je da završi karijeru

17:20 | 10-04-2024

Tenis 0

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) izrekla je žestoku kaznu Špancu, koji je ovim završio igračku karijeru, jer ima 29 godina.

Monte Karlo
EPA/SEBASTIEN NOGIER

 

Španski teniser Aron Kortes brutalno je kažnjen sa 15 godina suspenzije zbog nameštanja mečeva.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) izrekla je žestoku kaznu Špancu, koji je ovim završio igračku karijeru, jer ima 29 godina. 

ITIA je saopštila da je Kortes, trenutno 1033. na ATP listi, priznao 35 prekršaja Teniskog programa za borbu protiv korupcije između 2016. i 2018. godine.

U saopštenju se navodi da je Kortes nameštao rezultate mečeva, odnosno prihvatao novac da bi manipulisao ishodima, i da nije prijavio koruptivne radnje. Takođe, navodi se da se španski teniser kladio na mečeve i davao novac zvaničnicima turnira u zamenu za specijalne pozivnice takozvanu "vajld kard".

ITIA je dodala da je Kortes u potpunosti sarađivao i prihvatio kaznu, koja pored 15 godina suspenzije uključuje i novčana iznosu od 75.000 dolara.

Kortesu je zabranjeno da igra, kao i da prisustvuje zvaničnim teniskim događajima do 27. marta 2039. godine, kada će Španac uveliko imati 44 godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
ATP

Komentari(0)

Loading