OSVETA SE SERVIRA HLADNA Đoković "naplatio" stare dugove Muzetiju, a u narednoj rundi ga čeka još jedan "dužnik"

16:49 | 11-04-2024

Tenis 1

Dominantno izdanje srpskog tenisera.

epa
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Uspeo je Novak Đoković da se domogne četvrtfinala turnira u Monte Karlu, pošto je uspeo da preskoči prepreku u vidu Lorenca Musetija.

Srpski teniser trijumfovao je sa 2:0 u setovima, po gemovima 7:5, 6:3.

Novak Đoković će se u četvrtfinalu turnira u Monaku sastati sa još jednim "dužnikom", Aleksom De Minorom, koji je u prethodnoj rundi izbacio Alekseja Popirina.

Đoković - Museti 2:0 (7:5, 6:3)

Dobar duel gledali smo u prvom setu, pravu igru nerava između dvojice kvalitetnih tenisera, gde je Muzeti već u prvom gemu uspeo da dođe do brejka, koji je Novak morao kasnije da juri.

Uspeo je da u osmom gemu srpski teniser izjednači, da bi finalnim brejkom u poslednjem gemu prvog seta došao do vođstva od 1:0 u setovima.

Drugi set je bio znatno drugačija priča. Igra nerava je popustila, šljaka kao podloga je došla do izražaja, te smo imali prilike da gledamo veliki broj brejkova, sa druge strane - ukupno pet.

U tom odnosu snaga Đoković je bio na vrhunskom nivou, te je sa rutinskih 6:3 osvojio i drugi set i tako priveo meč kraju.

Tok meča

6:3 - Kraj meča, Novak Đoković ide u četvrtfinale!

5:3 - DA, DA, DA! Treći Novakov brejk u ovom setu, Đoković će servirati za meč!

4:3 - PA DA LI JE OVO MOGUĆE? Četvrti brejk u ovom setu, ponovo će Museti servirati za izjednačenje.

4:2 - Dolazi Museti nakon dva vezana izgubljena servisa i do osvojenog gema. Ponovo će na servis Novak, koji deluje fokusirano na svoje servis gemove.

4:1 - Potvrđuje Novak brejk, sve ide u jako dobrom smeru po srpskog tenisera. Muzeti deluje kao da je izgubio i na samopouzdanju.

3:1 - PONOVO BREJK! Kakav rolerkoster od drugog seta, ponovo je Novak uspeo da režira dramu i dođe do gema na servis protivnika. Kakav meč!

2:1 - NE, NE, NE! Ponovo brejk, drugi vezani, ali ovoga puta u režiji Muzetija. Nije ovo trebalo Đokoviću.

2:0 - BREEEEJKK! Ponovo Novak uzima servis Muzetiju, ponovo u bitnom trenutku! Đoković deluje jako dobro u ovim momentima.

1:0 - Dobro otvara drugi set Novak! Imao je Đoković blagih trzavica, Muzeti je bio došao na 30:30 u jednom momentu, ali je Srbin savršeno iskontrolisao situaciju i mirno došao do vođstva u ovom setu.

Prvi set

7:5 - BREJK, BREJK, BREJK! Ponovo je oduzeo Đoković servis protivniku u poslednjem gemu u prvom setu, te sada vodi sa 1:0! Lakše se diše.

6:5 - Tako je, Novače! Bez izgubljenog poena dolazi do servis gema Đoković, a Muzeti će ponovo servirati za opstanak u setu.

5:5 - Nije uspeo Novak da dođe do još jednog brejka, vrednog seta! Imao je situacije Đoković u kojima je mogao da ponovo oduzme servis protivniku, ali je Muzeti, ipak, uspeo da izjednači na 5:5.

5:4 - BRAVO! Ovo je bio izuzetno težak gem za Novaka, vodio je 40:0, Muzeti se vratio na 40:40, ali je Đoković na kraju uspeo da ga osvoji i prenese pritisak na Italijana, koji će servirati za opstanak u setu.

4:4 - BREEJK! Uspeva Novak da odgovori, konačno imamo ponovo "živ" meč! 40:0 je bilo u korist Muzetija, nakon čega je Đoković "dirigovao" zvižducima publike, nakon čega je prodisao i uspeo da dođe do potpunog preokreta u gemu, te izjednači.

3:4 - Održava Novak glavu iznad vode na svom servisu u ovim trenucima, nekako. Ponovo će na servis Italijan, koji je do sada bio besprekoran.

2:4 - Sjajno igra Muzeti na startu ovog meča. Bez izgubljenog poena Italijan vraća prednost od dva gema.

2:3 - Uspeo je Novak da "preživi" ovaj gem! Imao je šansu Muzeti da ponovo oduzme servis Đokoviću, ali je srpski teniser uspeo da ostane miran i ponovo prebaci pritisak na stranu Italijana.

1:3 - Ponovo je miran Muzeti na svom servisu. Imao je Novak svoje šanse da možda u nekoj meri zakomplikuje ovaj gem, ali je Italijan uspeo da iskontroliše situaciju i ponovo vrati prednost na dva gema viška.

1:2 - Ne dozvoljava Novak Muzetiju da se ponovo razgoropadi. Osvaja Đoković svoj prvi gem na meču bez izgubljenog poena.

0:2 - Potvrđuje brejk Muzeti! Nije imao mnogo šansi Novak da u ovom gemu zakomplikuje situaciju Italijanu i pokuša da odgovori brejkom.

0:1 - BREJK! Nije mogao gori početak po Novaka! Uzeo je brejk Muzeti već u prvom gemu na meču, te će Đoković morati da juri zaostatak do kraja seta.

14:45 - Meč uskoro počinje!

Na servisu je prvi Novak Đoković.

​13.30 - Dobro došli u naš lajv blog!

Sa nama ćete i danas moći da pratite Novaka Đokovića u njegovom pohodu na Monte Karlo.

Komentari(1)

Loading
Bugarin

11.04.2024 16:51

Bravo Noksa, ne daj da ti zabije nož u leđa!