NOVA OSVETA ZA ĐOKOVIĆA Novak u maratonskom meču slomio De Minora i plasirao se u polufinale

18:16 | 12-04-2024

Tenis 0

Jedna kletva je skinuta, vreme je bilo da se skine i druga. Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP Monte Karla savladao Aleksa De Minora!

Novak Đoković
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Uprkos tome što je srpski teniser imao neke nekarakteristične probleme, pogotovo u drugom setu, na kraju je sa fenomenalna četiri brejka uspeo da slavi trijumf nad Australijancem - 2:0 (7:5, 6:4).

Još jedan kvalitetan meč videli smo u režiji ovih rivala, koji su do sada imali skor 1:1 u pobedama, a Đoković je, nakon Lorenca Muzetija, režirao osvetu još jednom rivalu koji ga je pobedio u bliskoj prošlosti.

Stoga, Novaka sada čeka kratkotrajan odmor, do sutra popodne, kada će se sastati sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Iga Imbera.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković - De Minor 2:0 (7:5, 6:4)

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nije ovo bio nimalo lak meč za Novaka, koji je već u prvom gemu mogao da ispusti servis, ali je ostao staloženiji. Gotovo identičnu situaciju, samo u obrnutim ulogama, gledali smo u gemu posle, gde je Srbin mogao da oduzme servis De Minoru.

Do kraja prvog seta smo gledali mirnu situaciju što se tiče servisa, obojica tenisera su igrali jako dobro na svom servisu, sve do poslednjeg gema.

Tada je Novak uspeo da napravi prvi brejk na meču, te rezultatom 7:5 dođe do prvog seta.

Kao da je taj brejk bio najava svega onoga što smo gledali u drugom setu. Već u drugom gemu ponovo je Đoković uspeo da oduzme servis protivniku, a onda je krenuo pravi haos.

U tri navrata je uspevao da Srbin dođe do brejka, ali je De Minor isto toliko puta uspevao da odgovori - što nas je dovelo do šest vezanih brejkova.

Ipak, ostao je staložen Đoković u tim trenucima, odbranio svoj servis, te je konačnim, četvrtim brejkom, uspeo da dođe do pobede i plasmana u polufinale.

Tok meča

6:4 - BRAVO! Brejk Novaka Đokovića za pobedu na ovom meču!

5:4 - Tako je! To je bilo potrebno Novaku, siguran servis gem u kome nije dopustio De Minoru nijedan jedini poen. Australijanac će sada servirati za opstanak u meču.

4:4 - Nažalost, De Minor je bio taj koji je prekinuo seriju brejkova i odbranio svoj servis. Sada smo ponovo na nuli.

4:3 - MOŽE LI NEKO DA POTVRDI BREJK? Valjalo bi da to bude Novak, koji je ponovo prokockao veliku prednost od 40:15 na svom servis gemu. De Minor nastavlja tradiciju brejkova u drugom setu, te će sada Australijanac ponovo imati priliku da dođe do potpunog izjednačenja.

4:2 - KAKAV ROLERKOSTER! PETI VEZANI BREJK! Neverovatno je ono što gledamo u Monte Karlu u ovim trenucima, Đoković ponovo oduzima servis De Minoru, koji nije uspeo da odbrani svoj servis u ovom setu!

3:2 - DA LI JE MOGUĆE? PONOVO BREJK! Ne deluje ni Novak nikako dobro na svom servisu u ovim trenucima, De Minor ponovo ima priliku da potvrdi brejk i dođe do izjednačenja.

3:1 - KAKVA LUDNICA, PONOVO BREJK! Đoković ne dozvoljava De Minoru da se vrati u ovaj meč, te još jednim brejkom ponovo dolazi do jednog viška. Sve je u Novakovim rukama sada.

2:1 - BREJK! Pa da li je ovo moguće? Nije uspeo Novak da potvrdi brejk i De Minor uzvraća!

2:0 - BREJK, BREJK, BREJK! Koliko je ovo bitno za Novaka! Uspeo je da otvori drugi set srpski teniser tako što je oduzeo servis De Minoru.

1:0 - Težak gem, ali dobar po Novaka! Uspeo je Đoković da nastavi tradiciju očuvanja svog servisa, te prvi dolazi do gema u drugom setu.

Prvi set

7:5 - NOVAK IDE DO PRVOG SETA! Brejk u pravom momentu napravio je srpski teniser, koji je sada u prednosti!

6:5 - Dobro je! Sada se kockao Đoković, u maniru De Minora iz prošlog gema, te je Australijanac imao priliku da dođe do brejka u možda i krucijalnom momentu seta. Ipak, Srbin je održao prisebnost i uspeo da preokrene stvari u svoju korist.

5:5 - Šteta, šteta, šteta! Imao je Novak brejk loptu, kojom je mogao da dođe do prvog seta, ali je u sjajnoj razmeni De Minor uspeo da dovede gem na razliku, gde je kasnije uspeo da odbrani svoj servis.

5:4 - Nastavlja se jako dobro izdanje oba tenisera na svoj servis. Igra nerava ovoga puta pripada Novaku, koji tera De Minora da servira za opstanak u setu.

4:4 - Strašan gem, dobija ga De Minor! Videli smo nekoliko fenomenalnih razmena, ali je "demon" uspeo da ostane smireniji i odbrani svoj servis. Nemamo brejkova nakon uvodnih osam gemova.

4:3 - Sjajno izgleda Novak! Jako sigurno deluje Đoković na svoj servis na početku ovog meča. Ponovo će pritisak biti na leđima De Minora,

3:3 - Identičan gem kao prethodni, samo u režiji De Minora. Nije uspeo Đoković da dođe ni do jednog poena, te ponovo imamo potpuni egal.

3:2 - Rutinski, rutinski, rutinski! Uhvatio je Novak svoj prepoznatljivi ritam na svoj servis, te De Minor nije uspeo da osvoji nijedan poen u ovom gemu.

2:2 - Odgovara De Minor takođe sigurnim servis gemom. Nije Đoković imao nikakve šanse, te je Australijanac rutinski izjednačio na 2:2.

2:1 - Ponovo Đoković prebacuje lopticu na stranu De Minora! Uprkos blagim trzavicama na početku ovog gema, Novak je uspeo da rutinski isti privede kraju i ponovo odbrani svoj servis.

1:1 - Novače, moglo je ovo mnogo bolje! Imao je dve brejk lopte Đoković u ovom gemu, ali je De Minor uspeo da, u maniru Srbina iz prvog gema, iskontroliše situaciju u finišu.

1:0 - Uspeo je Novak da "preživi" prvi gem! Imao je De Minor prilike da dođe do brejka već na startu, ali je Đoković uspeo da se konsoliduje i odbrani svoj servis na startu meču.

Pre meča

16:10 - Počinje meč!

Prvi na servisu je Novak Đoković.

15:50 - Sve je spremno za Novakov meč!

Janik Siner uspeo je da u trećem setu slomi Holgera Runea i dođe do trijumfa, te je sada sve spremno za meč Đokovića i De Minora, koji je očekivano da krene u 16 časova i deset minuta.

15:10 - Početak meča ponovo pomeren!

Kako Đoković i De Minor čekaju kraj duela između Runea i Sinera, treći set koji je Danac izborio značiće novo pomeranje meča, koji neće početi pre 16 časova, a pitanje je da li će i tada.

14:15 - Ko je Aleks De Minor?

Australijanac ima 25 godina, 11. je na ATP listi i šljaka mu nije omiljena podloga. Vreme je da se Novak plasira u prvo polufinale Monte Karla još od 2015. godine.

14:00 - Dobro došli u naš lajv blog!

Pratićemo i danas Novaka Đokovića, koji će se sastati sa Aleksom De Minorom.

Komentari(0)

Loading