SRBI ZA SRBINA Zlatiborka za Alo! iz Monte Karla o Novaku i godišnjem odmoru

06:30 | 13-04-2024

Tenis 0

Znam ga od njegove 16, uz njega sam naučila pravila tenisa, počela da pratim sport, navijam...

Novak Đoković
Profimedia

 

Nije tajna da Srbi prate Novaka Đokovića na svakom koraku. Posebno na turnirima u Evropi, a od mnogih se razlikuju fer navijanjem i po odanosti prema čoveku koji je pomerio granice u tenisu. Bez obzira da li pobeđuje ili (retko) gubi, oni su uvek uz njega i obostrana ljubav je nemerljiva.

Zlatiborka Lepa Radunović Printscreen/Instagram
 

Najpoznatiji komšija

- Ogroman broj poznatih ličnosti iz svih sfera društvenog života, pa i Đoković, imaju prebivalište u Monaku. Neko zbog poreskih olakšica, neko zbog klime, lokacije, glamura, kockarnica... Inače, za desetak minuta laganog hoda stignem od svoje do Novakove kuće.

Jedan od primera je Zlatiborka Lepa Radunović, koja 27 godina živi u Monte Karlu i nije propustila nijedan Novakov meč na tamošnjem mastersu!

- Novaka poznajem od njegove 16. godine. Tad se samo moglo naslutiti u kakvog će asa izrasti. Uz njega sam naučila pravila tenisa, počela da pratim sport, družim se, navijam, analiziram svaki potez, odluku... Saživela sam se kao i mnogi, mada svako na svoj način preživljava zbivanja na terenu i van njega. Uostalom, godinama slobodne dane i godišnji odmor usklađujem s njegovim učešćem u Monte Karlu - priča Lepa za Alo!.

Gde ste se upoznali?

- Baš u Monaku, preko zajedničkih prijatelja i njegovih roditelja.

Dijana Đoković Alo!/Marko Metlaš
 

Povezanost s Dijanom

- Novakova majka Dijana i moja malenkost smo rođene istog datuma, pa je i to neka kopča. S vremenom se prijateljstvo produbilo, s porodicom sam bila gost Đokovića u njihovom beogradskom restoranu.

Šta posebno cenite kod Đokovića?

- Najbolji je teniser na svetu, po meni i najbolji sportista, ali je neviđeni šmeker, prirodan i normalan tip, uz sve i humanista kakvih je malo na kugli zemaljskoj. Ništa ga nije promenilo ni iskvarilo. Titule, novac, slava... čak i nepravde kojima je redovno izložen. Njegovo vaspitanje i mentalna snaga omogućavaju mu da bude GOAT, što bi rekli sportski novinari.

Novak privatno?

- Sreli smo se nekoliko puta van terena i čim se pojavi izaziva pozitivnu histeriju baš zbog toga što je prirodan i spontan. Nikog ne izbegava, spreman je da popriča, slika se, podeli autogram... pa ne čudi što smo se slikali i tokom ovog turnira.

Vesna Radović, Novak Đoković i Zlatiborka Lepa Radunović Printscreen/Instagram
 

Dobro je startovao?

- S drugaricom Vesnom Radović, koja takođe živi u Monaku, gledala sam mečeve i veoma smo zadovoljne. Iskazao je sigurnost, neophodnu agresivnost, revanširao se Muzetiju za prošlogodišnji poraz. Vidi se da je rešen da osvoji turnir i ne sumnjam da će uspeti. Bodrimo ga, kao i mnogo navijača koji su došli iz Beograda.

Kaže da su mu prioritet Olimpijske igre u Parizu?

- Verujem, žudi za tim zlatom i iz sveg srca mu želim da trijumfuje. Ukoliko se slože kockice, sigurno ću otići u Pariz da ga bodrim.

Loža unapred obezbeđena

- Radim u firmi koja već 35 godina ima zakupljenu ložu na turniru, pa uvek iz nje pratim mečeve. Koliko sam čula, paket ulaznica za polufinale i finale košta od 160 do 380 evra, zavisi od kategorije, što smatram da je izuzetno povoljno ako se zna gde se igra i koliko je masters u Monte Karlu prestižan, a mnogima je važno da budu viđeni na tribinama tokom finala.

Šta vas iritira?

- Nekulturna publika i novinari koji pokušavaju da provociraju, ali Đoković veličinu dokazuje baš u tim situacijama, kad inteligentnim potezima i odgovorima svakog stavi na svoje mesto - zaključuje Zlatiborka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading