ZA KOBIJA JE TO BIO ZVUK MREŽICE Đoković otkrio šta je to što ga i dalje čini zaljubljenim u tenis

13:08 | 13-04-2024

Tenis 0

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, govorio je o tome zbog čega i dalje voli da igra tenis

Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak je u petak pobedio Aleksa de Minora u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu rezultatom 7:5, 6:4.

Jedan novinar je upitao Đokovića šta ga još uvek drži zaljubljenim u tenis. Spomenuo je i reči pokojnog legendarnog Kobija Brajanta, koji je jednom rekao da je bio „zavisnik od zvuka mrežice pri košu“.

- Više od jedne stvari može se dodati na to što je Kobi rekao o zvuku mrežice. Za mene ili za nas – to je zvuk udarca, zvuk lopte na nekim stadionima gde je bolji eho, ali posebno je glasno kada čisto zahvatiš loptu. Interesantno je to što ste rekli, jer ja uživam u tome jedino kada gledam snimke svojih mečeva ili kada gledam druge mečeve. Ne uživam u tome dok igram, jer ni ne čujem, koliko god čudno zvučalo, pošto sam potpuno koncentrisan - rekao je Novak.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NEVIĐENI SKANDAL POTRESAO MONTE KARLO Oglasio se teniser kog su brutalno pokrali protiv Noletovog velikog rivala, njegove reči odjeknule belim sportom

Motiviše ga i publika.

- Dalje, tu je energija publike, ali i samo nadmetanje. Takođe uživam i u treningu i u celom procesu – možda ne toliko kao ranije – ali uživam u nadmetanju. Uživam u uzbuđenju, u onim leptirićima pred meč. Uprkos tome što sam u životu odigrao toliko mečeva, i dalje osećam i nervozu i uzbuđenje pred izlazak na teren.

Nastavio je da nabraja zbog čega sve voli tenis i nadmetanje.

- Takođe, postoji i lepota u nepredvidljivosti onoga što će se sledeće dogoditi. Niko ne zna ko će da pobedi. Mođeš da budeš favorit, ali što si veći deo posla obavio pre meča, to ćeš se sigurnije osećati na terenu. Za svakoga je drugačije, ali niko ne može da ti garantuje da ćeš igrati isto kao na treningu. Često se desi da igram neverovatno na treninzima, a onda izađem na meč i bude potpuno drugačije. Dešava se i suprotno, treba i to reći. Tu je to uzbuđenje nepoznatog kada izlaziš na teren, iščekivanje, sanjanje i vizualizacije pobede i ostvarenja sna, to ima veliku moć, ali opet, mnogo je faktora na terenu koji se poigravaju tvojim umom – nikad ne znaš šta će se desiti - zaključio je Novak.

Đoković će u polufinalu Monte Karla igrati protiv Kaspera Ruda u subotu ne pre 15.30 časova. Ukoliko pobedi, protivnik u velikom finalu će mu biti bolji iz meča između Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading