NOVAK JE INSPIRACIJA SVIMA Jedan od najvećih umova sveta priznao da se ugleda na Đokovića, jake reči uputio Srbinu

08:54 | 18-04-2024

Tenis 0

Domaradžu Gukeš, često u medijima poznat i pod nadimkom Gukeš Di, jedno je od najvećih imena u savremenom šahu

Novak Đoković
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Kao čudo od deteta oduševio je svet, a u januaru 2019. godine postao je drugi najmlađi igrač u istoriji koji je dobio titulu velemajstora (najmlađi je Rus Sergej Karjakin). U tom trenutku dečak iz Čenaija imao je 12 godina i sedam meseci. 

- Volim tenis, ali rekao bih da sam prilično loš u njemu - nasmejao se.

Tokom jedne od emisija o njemu, na policama se našla i autobiografija Andrea Agasija, pa ga je novinar upitao ko mu je od drugih sportista uzor, pogotovo kada je reč o mentalitetu. 

ĐOKOVIĆA SU MNOGI OTPISALI Legenda tvrdi: Ovo nije Novakov kraj

- Kada sam bio mlađi, bio je to Virat Koli, indijski igrač kriketa, dugo mi je bio uzor. Trenutno je to Novak Đoković, mislim da je njegov mentalitet jedan od najboljih u svim sportovima. Jasno je da su tenis i šah različiti, ali u svakom sportu moraš da imaš određene kvalitete koji mogu da te učine dobrim. Po mom mišljenju, Novakom mentalitet i njegova sposobnost da se usredsredi je izvanredna - rekao je Gukeš. 

Trenutno je na 16. mestu FIDE poretka, a najbolji plasman karijere bilo mu je osmo mesto – na njemu je bio u septembru 2023. godine. Gukeš je jedno od lica nezabeležene ekspanzije indijskog šaha u poslednjim godinama, a pored njega neverovatne rezultate prave Ramešbabu Pragnananda, Vidit Gudžrati, Ardžun Ergaisi...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading