ŠOKANTNA VEST ZA SVETSKI TENIS Velika šampionka objavila odlazak u penziju i iznenadila sve

10:03 | 21-04-2024

Tenis 0

Došlo je vreme da kažem zbogom - poručuje čuvena teniserka

Monte Karlo
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Osam godina prošlo je od kako je Garbinje Muguruza osvojila Rolan Garos. Najavila je španska teniserka da su pred njom blistavi rezultati, da je tako potvrdila je 2017. na Vimbldonu. Iste godine došla je i do prvog mesta na WTA listi, ali je od tada njena karijera bila u strmoglavom padu. 

Nažalost, Garbinje Muguruza rešila je da nakon serije slabih rezultata okonča svoju igračku karijeru. Špnaska teniserka je svoj poslednji meč odigrala u februaru 2023. godine, problema sa povredama nije bilo, ali pobede su izostale. 

PRINOVA U DOMU ĐOKOVIĆA Novak i Jelena podelili predivne vesti, Stefan i Tara dobijaju društvo

- Došlo je vreme da kažem zbogom. Imala sam dugu, divnu i sadržajnu karijeru. Sada je došlo vreme da se povučem i da otvorim novo poglavlje u svom životu - rekla je Garbinje Muguruza, a potom dodala. 

- Odluku sam donela malo po malo, vremenom. Ovi meseci koje sam provela van tensia su mi mnogoi pomogli da shvatim da bi trebalo da završim karijeru i da raširenih ruku prihvatim ono što dolazi posle. Shvatila sam da je ono što najviše želim u životu je ono što dolazi posle profesionane karijere - objasnila je španska teniserka. 

Garbinje Muguruza je karijeru rešila da okonča u 30. godini. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading