ĐOKOVIĆ PROGLAŠEN ZA NAJBOLJEG SPORTISTU NA SVETU Novak izjednačio Federerov rekord, na celoj planeti mu NEMA RAVNOG

21:14 | 22-04-2024

Tenis 0

Srpski teniser ima ozbiljnu konkurenciju.

nole
AP Photo/Manu Fernandez

Novak Đoković je osvojio Laureus nagradu za najboljeg sportistu na svetu! Petu u karijeri, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju spomenutih priznanja!

TO BI BILO LOŠE ZA MENE Navijači u neverici: Boris Beker zabio nož u leđa Novaku Đokoviću

Pored popularnog Noleta, za spomenuto priznanje su bili nominovani još: Maks Verstapen (moto trke), Mondo Duplantis (atletika), Erling Haland (fudbal), Noa Lajls (atletika) i Lionel Mesi (fudbal).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nagradu je Đokoviću uručio njegov prijatelj, Tom Brejdi, verovatno najveći igrač američkog fudbala u istoriji tog sporta.

LAUREUS 2024

SPORTISTA GODINE - Novak Đoković (tenis)
TIM GODINE - Ženska reprezentacija Španije (fudbal)
POVRATAK GODINE - Simon Bajls (gimnastika)
PARASPORTISTA GODINE - Dijede de Grot (tenis)
NAJVEĆI NAPREDAK - Džud Belingem (fudbal)
HUMANITARNI RAD - Fondacija Rafaela Nadala (tenis)
LIČNOST GODINE - Arisa Tru (skejtbording)
SPORTISTKINJA GODINE - Aitana Bonmati (fudbal)

KRAJ CEREMONIJE

21.13 - NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI SPORTISTA NA SVETU! Bravo Nole! Trofej mu je dodelio njegov prijatelj i jedan od najvećih NFL igrača ikada, Tom Brejdi.

20.03 - Za najbolji tim prošle godine je proglašena ženska fudbalska reprezentacija Španije, koja je prvi put u istoriji osvojila titulu šampiona sveta.

20.57 - Najveći povratak u 2023. godini je načinila gimnastičarka Simon Bajls, koja je odustala od svog sporta zbog psihičkih problema, ali se vratila i osvojila četiri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

20.47 - Za najboljeg parasportistu je proglašena Dijede de Grot, teniserka u kolicima. Ona je prošle godine došla do "zlatnog slema" i to treći put zaredom!

20.38 - Nagradu za najbolji proboj u svetu sporta, tačnije najveći napredak, dodeljena je Džud Belingem, fudbaler Real Madrida.

20.30 - Fondacija Rafaela Nadala je dobila nagradu "Gud avord", za humanitarni rad.

20.22 - Za sportsku ličnost godine je proglašena Arisa Tru, 14-godišnja skejterka, koja je 2023. godine osvojila sve što je moglo da se osvoji.

20.13 - Prva nagrada je dodeljena Aitani Bonmati, fudbalerka i reprezentativka Španije, koja je prošle godine postala prvak sveta sa spomenutim nacionalnim timom.

20.00 - Počela je ceremonija. Za početak, glumac Endi Garsija drži govor i obraća se prisutnima.

 

 

19.48 - Novak Đoković i Jelena Đoković su stigli u čuvenu madridsku palatu!

19.35 - Dodeli je prisutan veliki broj slavnih imena iz sveta sporta i iz drugih sfera: Boris Beker, Kafu, Nađa Komaneči, Martina Navratilova, Alberto Tomba, Fabio Kapelo, Lindzi Von, Tom Brejdi, Usein Bolt, Arsen Venger Diego Simeone, Mark Markez, Patris Evra, Džud Belingem, Raul Gonzales i naravno glumac Endi Garsija, koji će dodeliti nagradu najboljem sportisti.

19.30 - Dobro veče i dobro došli na blog našeg portala posvećen dodeli Laureus nagrade u Madridu. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz španske prestonice.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading