NOVAKOV GOVOR OD KOJEG SE STEŽE SRCE U GRUDIMA Đoković ponovo NAJBOLJI NA SVETU, pa se obratio javnosti

21:43 | 22-04-2024

Tenis 0

Mudre reči najvećeg ikada.

rts
Printscreen/RTS

Glavna vest u svetu sporta u ponedeljak je, bez ikakve sumnje, osvajanje pete Laureus nagrade Novaka Đokovića, koji je tako još jednom pokazao zbog čega nosi epitet najvećeg tenisera u istoriji.

Trofej za najboljeg sportistu na svetu je primio od svog prijatelja i najvećeg NFL igrača na svetu, Toma Brejdija. Potom je uzeo mikrofon u ruke i obratio se prisutnima u dvorani čuvene Palate Sibeles:

- Hvala mnogo. Dobro veče svima. Deluje tako nerealno da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam i u životu, ne samo u sportu. Velika mi je čast. U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste koji su ovde u proostoriji i svi su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini. Svi inspirišete sve ljude na svetu, vašim skokom, pasom, košem... Svima čestitam na svim nominacijama i nagradama - rekao je popularni Nole, pa dodao:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

TO BI BILO LOŠE ZA MENE Navijači u neverici: Boris Beker zabio nož u leđa Novaku Đokoviću

- Laureus je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsdavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promeni svet... Imamo priliku da vidimo da deca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unapredi živote skoro 7 miliona dece. Biti deo nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govorite, koje ste boje kože...Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude.

Potom je pogledao među stolove u dvorani, pa se obratio teniserima:

- U ovoj zgradi ima nekoliko neverovatnih tenisera: Rafa, Karlos, Garbine, Martina... Neverovatni ljudi u istoriji našeg sporta. Mi jesmo pojedinačni sport, ali moramo da se složimo da svaki uspeh dugujemo našim porodicama, našim timovima... Tu je i moja porodica, roditelji, braća i supruga, i voleo bih da pošaljem veliko hvala mom timu, bili su osnova mog uspeha u sezoni koja je bila jedna od najuspešnijih u mojoj karijeri. Hvala vam svima i uživajte u ovoj večeri.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading