OVO JE DUGO BILA NADALOVA VELIKA TAJNA Mnogi su ga napadali, Rafa je crveneo od muke - evo zašto izvlači gaće i ređa flašice, ima poseban razlog

21:35 | 29-04-2024

Tenis 0

Neke stvari se nikada ne menjaju

Nadal
AP Photo/Manu Fernandez

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Pedra Kaćina sa 2:1 i plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu.

Daleko je Rafa još od prepoznatljive igre, ali neke stvari se jednostavno nikada neće promeniti, a to su njegovi rituali. I na meču protiv Kačina ponovo ih je izveo.

Mnogima je prva asocijacija na Nadala izvlačenja gaća, ređanje flašica kraj klupe, preskakanje linija na terenu.

 

 

Za CNN je svojevremeno govorio o ritualima koje ima, ali videlo se da mu je bilo neprijatno, jer ga predstavnici sedme sile samo o tome ispituju.

- Na neki način to je glupo. Sa druge strane, ove stvari ne radim na treningu ili u svakodnevnom životu. To je način da napravim razliku između treninga i meča. Kada radim ove stvari, osećam se usredsređenim na ono što radim. Rutine vam pomažu da budete koncentrisaniji i sigurniji u sebe - rekao je Nadal, pomalo pocrvenevši, za "CNN".

Takođe, istakao je da nije rob rutine.

- Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. To je pokušaj da se koncentrišem i utišam glasove u sebi, posebno one koji mi govore da ću izgubiti - naglasio je Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading