GEST O KOM BRUJI TENISKA PLANETA Ovaj potez Đokovića ostavio sve bez teksta

09:14 | 01-05-2024

Tenis 1

Novak Đoković je poznat kao neko ko uvek želi da pomogne mladim igračima

Novak Đoković
AP/Daniel Cole

To je sada i istakao češki teniser Jakub Menšik koji je otkrio koliko mu je važna podrška najboljeg tenisera sveta. 

Čeh je tada imao samo 18 godina. Kao 16-godišnjak je postao profesionalac, a onda je usledila pomoć najboljeg igrača planete. 

- Pravili smo računicu kada je Jakub sa srpskog broja koji nije znao dobio snimak na svom telefonu. Nije oklevao da podeli svoje znanje i kontakte. Imali smo zatvorena vrata ispred sebe, Novak ih je otvorio. Nije najbolji samo zbog forhenda i bekhenda, već zbog detalja - otkrio je za "L'Ekip“ Tomas Josefus, trener češkog tenisera, da je naš teniser uradio nešto što bi retko koji vrhunski sportista. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ĐOKOVIĆA ČEKA OZBILJNA NAGRADA Novak može da uzme milione

A onda je Menšik objasnio o čemu je tačno bilo reč. 

- Pomislio sam da je to prevara, ali to je bio Đoković. Novak je moj idol iz detinjstva, možete li da zamislite moju radost. Težina, ručak, oporavak... Sve što je on radio, radio sam i ja. Tu sam mnogo toga razumeo. Posmatrao sam ga, pokušao da analiziram njegovo funkcionisanje, kako se zagreva, proteže, oporavlja - ispričao je 18-godišnji Jakub Menšik, koji je nedavno otkrio da je zbog našeg tenisera počeo da igra tenis. 

Čeh je započeo godinu kao 546. teniser sveta, ali je usledila serija dobrih rezultata, pa je ušao u Top 100, a sada je 74. na ATP listi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Аца

02.05.2024 20:31

Ноле ЛЕГЕНДО!