ALKARAZ NAMEŠTAO MEČEVE? Rus izneo šokantne optužbe na račun Španca

15:11 | 02-05-2024

Tenis 0

Veliki skandal drma beli sport

Alkaraz
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Nekadašnji vlasnik lanca kladionica u Rusiji "Utkin, Nobel i Maljenkov" Mihail Salcman, osumnjičio je Karlosa Alkaraza za učešće u nameštanju mečeva.

Kako javljaju ruski mediji, on je čak poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, te na adrese ATP, Španske teniske federacije i kancelariji tužioca u Španiji tvrdeći da ima dokaz da je treći reket sveta učestvovao u prljavim radnjama.

Salcman je optužio Alkarasa da je namerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu, protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

- Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarazovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaraz pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkarasa uplatili otišao je u ruke prevaranata - kaže Salcman. 

U pitanju su gemovi kada je Alkaraz protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu, i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu. 

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o nameštenim mečevima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading