KO ĆE NA MEGDAN ĐOKOVIĆU? Ovom se Novak nije nadao, stižu vesti koje bi mogle da promene sve

12:16 | 03-05-2024

Tenis 0

Nekako su se Novaku otvorile karte ka važnim peharima.

Novak Đoković

Od narednog ponedeljka kreće masters u Rimu. Poslednja velika primrema pred Rolan Garos na kojoj bismo trebali da vidimo i Novaka Đokovića.

Odustao je srpski teniser od turnira u Madridu kako bi se spremio za učešće u italijanskoj prestonici gde mu se otvara put ka tituli?!

Teško da se i sam Đoković tako nečemu nadao, ali njegovi najveći rivali imaju zaista ogromnih problema sa povredama.

Tolikih da je zapravo i upitno ko će biti spreman da igra u Rimu. Neki potencijalno i na Rolan Garosu, ali idemo redom.

Najveći rival, Karlos Alkaras je tokom trajanja Madrida prijavio lekarskom timu bol u ruci. Dodatni lekarski pregledi bi trebali da budu urađeni danas kako bi Španac odlučio da li putuje u Italiju ili ne.

Alkaraz EPA-EFE/CHEMA MOYA
 

Dalje, Janik Siner takođe ima velike probleme sa povredom. On je predao na madridskom turniru meč Feliksu Ožeu-Alijasimu bez borbe.

Muči se Italijan sa kukom. Zbog toga je odustao od Rima i kreće velika bitka sa vremenom da li će stići da se oporavi i uhvati formu za Rolan Garos.

Ni Danil Medvedev nije u dobrom fizičkom stanju. Njega muče kuk, prepona i primicač. Zato je i predao meč u Madridu Jiržiju Lehečki.

- Moja noga je odbila da radi. Bol sam osetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo napred. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje - rekao je ruski teniser.

Dodajmo na to i Rafaela Nadala koji je i sam više puta govorio kako ni izbliza nije 100 odsto spreman i da se muči sa fizičkim stanjem.

Nadal EPA-EFE/Chema Moya
 

To praktično znači da će u Rimu Đokoviću verovatno najveći konkurenti biti Holger Rune, Kasper Rud i Aleksandar Zverev. 

Videćemo i ko će i da li će uspeti u dovoljnoj meri da se oporavi za Rim i Rolan Garos i pokuša da spreči Đokovića da bogatu kolekciju objedini novim trofejima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading