CAR SVETSKOG TENISA NEĆE SKORO SA TRONA Evo do kada je Novak Đoković sigurno prvi na ATP listi

08:12 | 06-05-2024

Tenis 0

Sjajne vesti za Noleta.

metju
AP Photo/Daniel Cole

Odustajanje Karlosa Alkarasa i Janika Sinera sa mastersa u Rimu su uticali na to da Novak Đoković nastavi da caruje svetskim tenisom.

Najnovija ATP lista kaže da Đoković ima čak 9.990 poena, dok drugi reket planete Janik Siner stoji na 8.860.

To dalje znači da je srpski teniser obezbedio čelo ATP liste najmanje do 10. juna. Naravno, u slučaju dobrog rezultata u Rimu i potom na Rolan Garosu - i duže.

Za sada je Đoković čak 424 nedelje prvi i biće još najmanje pet nedelja. Ne treba ni da govorimo koliko je podebljao rekord...

Ali, da se ne zalećemo previše. Najvažnije je da Novak uhvati prepoznatljivu formu i proba sa peharom u Rimu da dođe u Pariz.

Još jedna vrlo povoljna okolnost po Đokovića je gubitak 800 bodova Karlosa Alkaraza, koji sada na trećoj poziciji ima 7345. Razlog je poraz u četvrtini finala Mastersa u glavnom gradu Španije u kom je branio titulu iz 2023. godine.

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je pao za pet pozicija na 44, Miomir Kecmanović skočio za osam na 58, dok je Dušan Lajović bolji za jedno mesto i sada je 64.

Njih trojica nastavljaju poteru za Olimpijskim igrama, a veliki skok je napravio i Hamad Međedović za devet mesta na 121. poziciju ATP liste. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading