DOMINACIJA O KOJOJ ĆE SE TEK PRIČATI Đokoviću u Rimu samo Nadal može da parira

06:00 | 10-05-2024

Tenis 0

Novak u Večnom gradu hvata zalet za ono najvažnije što predstoji, a to su Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu.

tenis
EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još uvek nema osvojenu titulu u 2024. godini, ali sjajnu priliku ima na jednom od njegovih omiljenih turnira, a to je masters u Rimu!

To je turnir gde je Srbin uvek hvatao zalet za Rolan Garos, a sada će to biti i za Olimpijske igre, koje se takođe igraju na šljaci u Parizu. Noletu je ovo jedan od najuspešnijih turnira u karijeri, a od 2008. godine osvajao ga je čak šest puta.

Nadal je kao zid

Ne čudi što novinare interesuje kako Novak gleda na to što bi naredni RG mogao da bude poslednji za Nadala, pa su ga pitali da opiše Španca na šljaci.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- On je kao zid - rekao je Đoković i dodao:

- Verovatno jedan od najvećih izazova je da igrate protiv Rafe na Rolan Garosu. Znamo njegove rekorde. Igrao sam sa njim verovatno više nego što je bilo koji drugi igrač igrao sa njim na tom terenu.

Nole je jedan od retkih igrača koji su dobijali Nadala u Parizu, gde je Španac trijumfovao čak 14 puta.

- Teren je tamo veći, što vizuelno mnogo utiče na igru i osećaj igrača na terenu. Rafa ne pravi mnogo grešaka. Osećate se kao da je neprobojan - rekao je Đoković i dodao:

- Neverovatan sportista. Upornost i intenzitet koje on donosi, posebno tamo, nešto je što se retko viđalo u istoriji ovog sporta. Siguran sam da će to za njega biti veoma emotivan turnir.

Đoković je izgubio još šest finala u Večnom gradu, dok je prošle godine imao nešto slabiji učinak, pa je ispao u četvrtfinalu od Holgera Runea. Nole u Rimu brani samo 200 ATP bodova i ostaće sigurno prvi do kraja Rolan Garosa (428 nedelja), a možda i duže.

Đokovićev skor u Rimu je 67-11, a makar do finala stizao je u osam od poslednjih 10 izdanja turnira, što je sjajan podatak.  U Rimu je od Novaka jedino uspešniji Rafael Nadal sa 10 trofeja i samo dva poraza u finalima, a oba su bila od Novaka 2011. i 2014. godine.

Ali, Nadal je na zalasku karijere, a i nije u istom delu žreba gde i Novak. Ono što je posebno interesantno je to da niko osim njih dvojice nema više od tri trofeja u Rimu, a čak 18 godina zaredom su u finalu igrali Novak i/ili Rafa, od 2005. do 2022. godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading