DOZIVAO JE POMOĆ, NAŠLI SMO GA VEZANOG ZA BANDERU Đokovići ovaj trenutak nikad neće zaboraviti: Dobili stravičan poziv koji je porodicu ostavio u šoku

12:48 | 10-05-2024

Tenis 0

Kroz pravi pakao prošla je porodica Đoković pre šest godina...

Novak Đoković
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, u srećnom je braku sa suprugom Jelenom u kojem imaju dvoje dece, sina i ćerku, Stefana i Taru.  

Ali, stvari ipak nisu bile uvek tako idealne, jer im je u jako lošem sećanju ostala jedna situacija iz 2018. godine. 

Naime, deda Jelene Đoković, Milan Radisavljević je otet. Otmičari su prvo tražili dva miliona evra za otkup. 

Imao je 85 godina i pronašli su ga u kukuruzištu kod Ljiga. 

- Pronašli smo ga vezanog lisicama za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao upomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć - ispričao je tadašnji predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević. 

Lazarević je tada govorio da je reč o ozbiljnoj otmici i da su iz Ljiga par puta kontaktirali ćerku otetog Veru Mitić. Tašta najboljeg tenisera sveta se nalazila u Monaku, a predsednik opštine Ljig je preneo da su dobijali poruke o otkupu od dva miliona evra. 

NOVAK KREĆE PO 7. TROFEJ U "VEČNOM GRADU" Evo gde možete pratiti meč Đoković - Mute

Nedugo posle toga, oglasila se i policija zvaničnim saopštenjem. Razrašnjeni su i neki detalji otmice. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je saopštilo da su "policajci u Ljigu pronašli muškarca vezanog za metalnu konstrukciju i da nije imao nikakve vidljive povrede". Takođe je navedeno da je on u policiji ispričao i svoju verziju događaja. 

- On je ispričao da su u tri sata iza ponoći u kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika i da su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim su ga izveli iz kuće i vezali za metalnu konstrukciju.

Posle godinu dana, tačnije u decembru 2019. godine, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku valjevskog Višeg suda. 

Tu se navelo da je Branislav Matić osuđen na deset godina zatvora zbog otmice dede Jelene Đoković. 

Izrečena mu je takođe i mera bezbednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela i to nosača SIM kartica, mobilni telefon i 13 novčanica u apoenima od po 2.000 dinara koje su pribavljene krivičnim delom. 

Sud je krivice oslobodio njegovog pomagača D.J. jer za njegovo učešće u otmici tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari(0)

Loading